Seksjonsleder Linda Solbakken (foran til høyre) og avdelingsleder Snorre Sollid ser frem til å komme i gang i nye operasjonslokaler fra kommende uke. Bak fra venstre: Eva Mari Okstad (seksjonssykepleier operasjon), Kristin Georgsen (operasjonssykepleier). Tanja Wilhelmsen (anestesi- og fagsykepleier), Ulla Normann (sekssjonssykepleier anestesi). Foto: Per-Christian Johansen

Dagkirurgen klargjør for mer effektiv drift

Seksjonsleder Linda Solbakken (foran til høyre) og avdelingsleder Snorre Sollid ser frem til å komme i gang i nye operasjonslokaler fra kommende uke. Bak fra venstre: Eva Mari Okstad (seksjonssykepleier operasjon), Kristin Georgsen (operasjonssykepleier). Tanja Wilhelmsen (anestesi- og fagsykepleier), Ulla Normann (sekssjonssykepleier anestesi). Foto: Per-Christian Johansen

I løpet av en hektisk helg skal personalet på dagkirurgen ferdigstille de nye midlertidige lokalene. Mandag morgen kommer første pasient til operasjon.

Assistentene Lise-Mari Johannessen (til venstre) og Liss Roland sjekker at alt kommer på plass i det nye utstyrsrommet til dagkirurgen. Foto: Per-Christian Johansen
dagkirurgi
Marita Myrvoll (til venstre), fagsykepleier på oppvåkninga og sykepleier Ann-Helen Christensen gjør plass for nye pasientsenger på oppvåkningen i de nye lokalene til dagkirurgen. Foto: Per-Christian Johansen
Torsdag ettermiddag startet flyttingen fra A-fløya. Fra neste uke vil dagkirurgien foregå i midlertidig modulbygg C00, like på sørsiden av hovedbygningen ved UNN Breivika. Dette i påvente av den nye A-fløya som etter planen skal stå ferdig høsten 2018.

– Her foregår det hektiske forberedelser med rundt 50 personer involvert i dag. Lørdag fortsetter arbeidet med inntil 30 personer i aksjon, og søndag blir det klargjøring og godkjenning. Da vil ledere, fagsykepleiere og vernetjenesten sjekke at alt er på stell og fungerer, sier seksjonsleder ved dagkirurgen Linda Solbakken.

LES OGSÅ: Poliklinikker også på plass

Følger utviklingen med dagkirurgi

De nye lokalene vil ha fasiliteter for både anestesi, operasjon og oppvåkning. Alt rettet mot dagkirurgiske pasienter som kommer inn på morgenen og kan reise hjem i løpet av dagen.

Nytt er det at de rundt 40 personene som skal bemanne avdelingen alle er dedikert for dagjobbing, mandag til fredag. Tidligere har mange av dem gått i tredelt turnus og vært en del av den totale anestesi- og operasjonsavdelingen ved UNN Breivika.

– Dette blir en egen lokalisering dedikert for operasjoner på dagtid, i tråd med den utviklingen vi generelt ser for dette fagområdet. Ambisjonen er at dette skal bidra til en mer effektiv drift, sier avdelingsleder Snorre Manskow Sollid.

Med mer effektiv drift er målet også å opprettholde operasjonskapasiteten, selv om det blir en reduksjon i antall operasjonsstuer fra syv til fem.

– Når vi er kommet skikkelig i gang ser vi også for oss å øke kapasiteten, fastslår Sollid.

Bedre pasientopplevelser

Linda Solbakken stipulerer antall inngrep til mellom 20 og 25 pr dag.

– Her blir vi å jobbe i faste team, etter standardiserte prosedyrer. Med bedre planlagte pasientforløp, vil summen være at dette kommer pasientene til gode, fastslår Solbakken og Sollid.

Inngrep som vil gjennomføres i de nye lokalene er eksempelvis kikkhullskirurgi innen ortopedi og håndkirurgi (knær, skuldre, ankler), mage-, tarm- og urinveiskirurgi, skiveprolapser i rygg, fjerning av mandler, behandling av bihuler, korreksjoner på arr og bryster, og innsetting av brystproteser.

– Mandag morgen skal vi være klare. Lokalene er lyse, trivelige og praktisk innredet. Bygget gir ingen inntrykk av å være et modulbygg basert av brakker, slutter seksjonsleder Linda Solbakken.

For pasienter som skal møte til dagkirurgi er det laget en gjennomgang fra C4 i hovedbygningen i Breivika til det midlertidige modulbygget. Dit tar du deg enten via hovedinngangen (A6) eller ny inngang C på plan 3 (på nordsiden av sykehuset).

Mandag 8. juni er det offisiell åpning av de nye lokalene, og deretter skal driften være oppe å gå som normalt.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.