Mest gjest på pasientens hotell

Anita Knutsen fra Sortland ble ønsket velkommen av viseadministrerende direktør i UNN, Marit Lind da dørene til det nye Pingvinhotellet i Tromsø ble åpnet 1. juli.

Viseadministendende direktør i UNN, Marit Lind ønsker Anita Knutsen fra Sortland velkommen som første pasient ved det nye Pingvinhotellet i Tromsø.
Viseadministendende direktør i UNN, Marit Lind ønsker Anita Knutsen fra Sortland velkommen som første pasient ved det nye Pingvinhotellet i Tromsø. Foto: Frode Abrahamsen, UNN
Anita Knutsen fra Sortland er pasient ved UNN. Hun er imponert over standarden og de trivelige omgivelsene i det nye Pingvinhotellet i Tromsø. Foto: Frode Abrahamsen, UNN
Anita Knutsen fra Sortland er pasient ved UNN. Hun er imponert over standarden og de trivelige omgivelsene i det nye Pingvinhotellet i Tromsø. Foto: Frode Abrahamsen, UNN
Som hotellets første pasient ble Anita Knutsen tatt imot med blomster og som seg hørog bør, en pingvin i velkomstgave. Dagen da alle pasienter flyttet over fra det gamle pasienthotellet til et moderne og luftig bygg, ble verdig og flott. Her skal de ifølge hotellets visjon være ”mest gjest”.

Pasientens hotell

– Det er godt å kunne tilby pasienter fra hele landsdelen en verdig standard i trygge omgivelser. Dette er primært et hotell for pasienter og pårørende hvor de kan være nær den behandling og pleie de trenger mens de er pasient i UNN. Jeg håper dere alle får fine opphold her, sier Marit Lind mens pasientene får tildelt rom i det nye hotellet.

Topp utsikt og standard

Anita Knutsen fra Sortland er strålepasient og har vært en uke i Tromsø. Hun er godt fornøyd med gammelhotellet, men veldig glad for å få rom med utsikt i Tromsøs høyeste bygning.

– En ubeskrivelig utsikt, sier hun etter å ha låst seg inn på rommet på plan 19. Pingvinhotellet har 17 etasjer, men ettersom hotellets planstruktur følger UNN sin planstruktur, er det ikke samsvar mellom antall etasjer og nummerering av planene.

– Og standarden er helt topp. Her skal det bli godt åtrekke seg tilbake fra sykehuset og roe ned mellom strålebehandlingene, sier 54-åringen fra Sortland.

Roser de ansatte

Hotellsjef Astrid Ronesen er opptatt av å skryte av hotellpersonalet som har stått på hodet for å få alle brikker på plass til åpningen. Enda gjenstår det noen detaljer før Pingvinhotellet som rager 52 meter over bakken, er helt ferdig. Men det er småtteri.

– En ubeskrivelig god følelse å kunne ta imot pasientene i dette bygget. Jeg er så stolt og glad på vegne av den nordnorske befolkning. Her skal det bli godt å være for alle pasienter som kommer til oss, sier en strålende fornøyd hotellsjef.

Det nye hotellet tas i bruk og starter forsiktig med drift i dag, men den offisielle åpning av Pingvinhotellet finner sted først etter sommerferien,  den 1. september.

Fakta om Pingvinhotellet, UNN Tromsø

Grunnarbeidet startet oktober 2013. Nytt pasienthotell er bygget sør for UNN Tromsø. Hotellet er på nesten 12.000 m2 brutto areal med 17 etasjer (inkl. kjeller). Hotellet er litt over 52 meter høyt. 243 hotellrom og 488 hotellsenger. Sørvendt restaurant med 220 sitteplasser på bakkeplan. Møteromskapasitet for 80 personer. Tegnet av BC Arkitektur. Bygget av Consto. Tas i bruk 1. juli 2015. Offisiell åpning 1. september 2015. Budsjett på 400 millioner kroner, og kostnadsestimat pr juli 2015 er på 380 millioner kroner.

Formålet med byggingen
Hotellet skal gi et bedre tilbud til pasienter fra Nord-Norge og øvrige deler av landet som er til behandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Hotellet er et godt og trygt tilbud til pasienter som har sitt sykehusopphold ved UNN Tromsø. I tillegg skal hotellet bidra til pasientvennlig, moderne og økonomisk lønnsom sykehusdrift.

Hvem flytter inn?
Heldøgnspasienter samt dag- og polikliniske pasienter. Pasienter som skal opereres, eller er blitt operert. Pasienter som mottar stråleterapi. Barselmødre og nyfødte babyer. God varsling og kommunikasjon mellom pasient og avdelingene. Tilrettelegging for funksjonshemninger og redusert egenomsorg (teleslynge, tiltak for synshemmede, rullestolbrukere, toalettforhøyere, tilrettelagt kosthold). Fortere frisk på hotell.

Pingvinhotellet, UNN Tromsø – mest gjest!

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.