Per Hoe og Silje Nordstrand inspiserte det nye kjøkkenet ved Pingvinhotellet UNN Tromsø sist uke. Foto: Per-Christian Johansen

Lover trendy meny og gode matopplevelser

Per Hoe og Silje Nordstrand inspiserte det nye kjøkkenet ved Pingvinhotellet UNN Tromsø sist uke. Foto: Per-Christian Johansen

Disse skal sørge for at kjøkkenet og restauranten ved Pingvinhotellet UNN Tromsø fremstår som ”hotell i særklasse” når dørene åpner i sommer.

Nytilsatt kjøkkenleder Silje Nordstrand (27) kommer fra restaurantbransjen i København. Hun er opprinnelig fra Vadsø, har vært enhetsleder for matvertene ved Oslo Universitetssykehus tidligere, og var i fjor med som mentor for NM-vinnerne i institusjonskokkfaget.

Nordstrand overtar jobben som Per Hoe (44) har hatt ved det nåværende pasienthotellet ved UNN i Breivika. Etter syv år på kjøkkenet blir Hoe nå restaurantleder ved Pingvinhotellet, som åpner dørene 1. juli.

– Matlaging er gøy, men nå får ungdommen overta oppgavene på kjøkkenet. Jeg trives aller best blant folk, og ser derfor frem til å ha ansvaret for gjestene i restauranten. Målet er å gi dem en hyggelig opplevelse under mottoet ”mest gjest”, uansett om de er pasienter, pårørende eller ordinære besøkende, sier Per Hoe.

Les også: Hektisk innspurt med mange detaljer.

Á la carte

Sammen med fem medarbeidere skal han servere gjestene en ny, spennende og mer variert meny enn tidligere. I tillegg til ordinære måltider som frokost, lunsj og middag, kommer nyvinningen med á la carte-meny der gjestene selv kan bestille den retten de ønsker.

– Dermed kan vi by på matservering fra morgen til sen kveld, og de som ønsker en restaurantmiddag trenger ikke å reise inn til byen for å få denne, sier Hoe.

Silje Nordstrand får ansvaret for innholdet. Med kokk som grunnutdanning, og bachelor i kosthold og ernæring, er forutsetningene de beste. 1. juni går hun i gang i nyjobben, og da blir menyinnholdet det viktigste å forme.

– Vi må ha mat som tilfredsstiller kundegruppene, og som er både variert, sunt og næringsrikt. Vi må jobbe frem løsninger som passer alle, og personlig er jeg eksempelvis opptatt av mat som kan hjelpe kreftpasienter som er inne til behandling, sier Nordstrand.

Mat-trender

Samtidig ønsker både hun og Per Hoe å bidra med det lille ekstra. Mat er som kjent et av de viktigste kvalitetsstemplene for hotellbransjen.

– Vi må prøve å følge aktuelle trender, og være litt offensiv med tanke på hva vi skal servere. Det må være innbydende for gjestene, legger kjøkkenleder Nordstrand til.

– Det blir noe helt nytt sammenliknet med tidligere. Ikke minst får vi tre ganger så mange gjester, og må innfri forventningene de har. Så langt er det servert mye husmannskost, og det regner jeg med vi skal fortsette med. Men Silje skal også få videreutvikle menyen med sine ideer. Målet må være å fremstå som en foregangsbedrift med en restaurantdrift som andre i landet ønsker å lære av, sier Per Hoe.

– Bra team

Bente Urdal, driftssjef for kjøkken- og restaurantavdeling ved det nye Pingvinhotellet, ser frem til at de nye lederne kommer i gang for fullt med arbeidet.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått inn Silje som ny kjøkkenleder og Per som ansvarlig for restauranten. Det blir et bra team som utfyller hverandre godt, sier Urdal.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.