Overrasket med Medaljen for lang og tro tjeneste

Med en fartstid ved Longyearbyen sykehus på over 30 år, ble Eli Ytterdal Sørum (63) hedret i forbindelse med 100-årsjubileet sist helg.

Eli Ytterdal Sørum mottok i forbindelse med 100-årsjubileet for Longyearbyen sykehus Medaljen for lang og tro tjeneste fra avdelingsleder Aksel Bilicz. Foto: Per-Christian Johansen (for større versjon, før musepila over bildet)
Hun er verken kirurg eller sykepleier, men har likevel gjort en viktig jobb med tilrettelegging i ulike roller ved sykehuset siden 1986.

– Jeg kom til Svalbard i 1978, og jobbet først for Store Norske. I 1986 fikk jeg et vikariat på sykehuset, som ble til fast jobb i en husmorfunksjon i 1990. Siden har jeg vært her, forteller Eli Ytterdal Sørum.

Hun er ansatt som renholder, med ansvar for å holde både sykehusbygg og arbeidsantrekk rent til enhver tid. I tillegg sørger hun for matlaging til både pasienter og øvrige ansatte ved ulike anledninger.

– Jeg har trivdes veldig bra i jobben og funnet meg godt til rette her opp, fastslår Sørum.

LES OGSÅ: Sykehuset skaper trygghet på Svalbard

Hyggelig oppmerksomhet

Om hederstegnet, Kongens Vel medalje som hun mottok sist helg, sier hun:

– Det hadde jeg ikke ventet. Men det var veldig koselig.

– Eli har stått på i lang tid og gjort en flott jobb ved sykehuset, sa avdelingsleder Aksel Bilicz i forbindelse med markeringen av sykehusets 100-årsjubileum.

Med to år igjen til mulig pensjonsalder, kan det imidlertid gå mot slutten for Sørum i Longyearbyen.

– Jeg har familie og blant annet tre barnebarn på fastlandet, så jeg har så smått begynt å tenke på å komme meg tilbake, slutter 63-åringen.

Medaljen for lang og tro tjeneste er en anerkjennelse til arbeidstakere med minst 30 år hos samme arbeidsgiver. Den er en unik, tradisjonsrik påskjønnelse som bedrifter kan benytte for å vise at man verdsetter erfaring og stabilitet. Det er Det kongelige selskap for Norges vel som står bak medaljen.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Din e-post: