UNN-klinikk fikk forbedringspris

Medisinsk klinikk på UNN er tildelt Helse Nords forbedringspris for å ha økt livskvaliteten for pasienter som er avhengige av dialyse.

Eierdirektør Hilde Rolandsen (t.v.) og kvalitet- og forskningsdirektør Rune Sundset (t.h.), fra Helse Nord RHF, delte ut prisen til medisinsk klinikk ved UNN. Her representert ved: Marie Kjærgaard, Rita Johansen, Marit Lorentsen, Åse Lauritsen,Trine Olsen og Merka Mourujarn .Foto: Siw Sandvik
Prisen på 250.000 kroner ble delt ut i Tromsø i formiddag. Det er nyremedisinsk avdeling ved Medisinsk klinikk som har gjennomført dialysearbeidet, som kort fortalt handler om å gi pasienter med behov for bukdialyse behandling på hjemmebane.

Det siste året er antall pasienter med bukdialyse fordoblet fra 22 prosent i 2014 til 45 prosent i 2015. Dermed ligger UNN Tromsø på landstoppen med et tilbud som gir pasientene høyere livskvalitet, samtidig som det er bedre ressursutnyttelse for helsevesenet.

Les mer om prosjektet her.

– Her har vi en meget verdig prisvinner. Fagmiljøet bruker resultater fra internasjonal forskning, som viser at metoden gir like god overlevelse som tradisjonell dialyse (hemodialyse). Pasientene får bedre livskvalitet med PD-dialyse fordi de kan behandles hjemme og slipper hyppig og lang reise til en dialyseenhet. Dette er forbedringsarbeid av beste sort, sier kvalitets- og forskningsdirektør Rune Sundset i Helse Nord RHF.

– Godt forbedringsarbeid dreier seg nettopp om å avdekke ulike forhold som hindrer god og effektiv praksis. Det kan være logistikk, manglende kompetanse, samarbeid mellom yrkesgrupper etc. På bakgrunn av hva en avdekker utarbeides og gjennomføres tiltak som retter opp i praksis i et nært samarbeid mellom fagfolkene. Det er endring av kultur i klinisk praksis, legger Sundset.

Les mer om tildelingen og forbedringsprisen på Helse Nords hjemmeside.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.