Utlendinger i UNN

Visste du at det blant UNNs ansatte finnes medarbeidere fra mellom 60 og 70 nasjoner? Det gjør sykehuset til et eget internasjonalt storsamfunn, der integrering er et nøkkelord. I en artikkelserie her på Pingvinavisa kan du lese mange unike historier om  medarbeiderne som har funnet lykken ved UNN.

utlendinger Australia Thomas Joules Harvey Lunnay 4

Surfer på faglige utfordringer

Thomas Lunnay tok surfebrettet sitt og flyttet fra østkysten av Australia og helt til Tromsø. Også i UNN-jobben får han mulighet til å ri på bølgene.
Les mer
Slovenia Jan Leskobar hoved 2

Lidenskapelige flyttevalg

Lidenskapen for elvepadling brakte Jan Leskovar fra Slovenia til Norge. Det var da han bestemte seg for å ta yrkeskarrieren på alvor, at han flyttet til Nord-Norge.
Les mer
Jeffrey Lewis sittende på ball inne på barnehabiliteringa

Tiltrukket av eventyret

Hvem skulle tro at negative erfaringer fra konservative engelske skoler skulle bli til en faglig ballast? Som psykolog får Jeff Lewis trøste mødre som er bekymret for sønner som kjeder seg på skolen.
Les mer
Bigepti Bhandari fra Nepal

Jakten på ny tilhørighet

Bigepti Bhandari kjente på følelsen av å være ettertraktet da hun begynte som sykepleier ved UNN. I dag er hun slett ikke sikker på hva hun skal kalle «hjem» – Norge eller Nepal.
Les mer
utlendinger island Thorsteinsdottir

En nordisk flyktning

Det finnes utlendinger som ikke synes Tromsø har spesielt mye snø å skryte av. Sædis Thorsteinsdottir fra Island er blant dem.
Les mer
utlendinger Danmark Morten Ivarsen 2

Fri fugl landet i nord

Rastløse Morten Ivarsen fra danske Viborg har endelig funnet roen i Tromsø. En forelskelse, en uansvarlig kostbar feriereise og en krøllete annonse funnet i en bukselomme, har ført ham til usannsynlige steder.
Les mer
utlendinger guinea Ousmane Barry 4

En afrikansk romantiker

Ousmane Barry fra Guinea kan fortelle mange historier om dramatikk. Selv er han en vidunderlig fortelling om romantikk.
Les mer
utlendinger guatemala Gloria Maritza Chaves Flores 2 2

UNN ble en døråpner

Gloria fra Guatemala har startet sitt møysommelige arbeid med å bygge seg en helt ny karriere. Det gjør hun ved UNN i Harstad.
Les mer
utlending Marokko Hakima Mabrour 3

En frivillig kulturkonsulent

Bioingeniør Hakima Mabrour har en spennende jobb ved klinisk patologi, men hadde utdannelse innen matematikk og fysikk da hun flyttet fra Marokko til Tromsø i april 1997.
Les mer

Kostvert med sambarytme

Brasilianske Mithan danser ikke like mye som da hun begynte på UNN for over 15 år siden. Men fortsatt bidrar hun til å krydre arbeidsmiljøet med sitt latinske temperament.
Les mer

Endelig på hjemmebane

En gang var frykt den viktigste følelsen kurdiske Barzan Alo kjente til. I dag savner han fortsatt hjembyen sin, men føler seg endelig hjemme. I Nord-Norge.
Les mer

Rømte fra uro til fred og frihet

Tilfeldigheter førte palestineren Samer Al-Saad (48) til Tromsø for snart 20 år siden. Nå har han slått ordentlig rot her, som overlege og førsteamanuensis i patologi ved UNN og UiT. I hjemlandet fortsetter okkupasjonen.
Les mer

Valgte drømmeyrket i sin nye hjemby

Hun føler seg verken som ekte tromsøværing eller ekte somalier, men det er nettopp som denne mellomtingen at Ugbaad Gilingil (34) blir en ekstra verdifull ressurs for UNN. I yrket hun har drømt om siden hun var liten.
Les mer

Spesialisering ga varig utveksling

Planen var at Lefoko Mabote skulle flytte hjem til Botswana etter medisinstudiet. Muligheten for å ta spesialisering gjorde at han ble, og havnet i Tromsø.
Les mer

Et nytt liv, et nytt yrke, i et nytt land

Denne historien starter med en romantisk senjaværing. Det var på grunn av ham at Berna Kampevoll startet et nytt yrke, i et nytt liv, i et nytt land. I dag er hun så rotfast ved UNN at hun omtaler fødelandet Tyrkia som «eksotisk».
Les mer

Føler seg verdsatt som kirurg i Narvik

Når kirurgen Tadas Ramanauskas (40) velger UNN Narvik foran alle andre muligheter, handler det først og fremst om at han føler at han og den kompetansen han har er ekstra verdifull for dette sykehuset.
Les mer

Midt i et faglig smørøye

Det nære samarbeidet mellom de medisinske miljøene i Tromsø og Arkhangelsk førte Andrey Valkov til UNN. "Overgangen" har han aldri angret på.
Les mer

Forventet isbjørner i gata

Aleksandra Jovonovic hadde flere jobbtilbud på hånda da hun valgte UNN Narvik. Narvik var det mest interessante tilbudet, konkluderer hun og kaller byen eksotisk.
Les mer

Dro mot nord på grunn av ny kjæreste

Lenge før internett og Tinder ble lansert, var kontaktannonser i papiraviser med på å bringe mennesker sammen. I bunn og grunn var en slik annonse som førte Manjit Kaur fra India til Tromsø – og UNN.
Les mer

Juvelen fra Finland

Sykepleier Jade Niskakangas (30) har en ektemann som er profesjonell idrettsutøver. Derfor havnet paret i Narvik for tre år siden.
Les mer

Fascinert av det flotte i nord

Helt siden Katharina Kimmerle var liten har hun kjent på en dragning mot nord. Men da hun til slutt relokaliserte livet sitt fra Reutlingen til Harstad var beslutningen meget veloverveid.
Les mer