Britt Pedersen (f.v), Hege Rollnes Wilhelmsen og Kristin Haukås Rognli, tre superveteraner på UNN. Foto: Jørn Resvoll

120 år i sykehusets tjeneste

Britt Pedersen (f.v), Hege Rollnes Wilhelmsen og Kristin Haukås Rognli, tre superveteraner på UNN. Foto: Jørn Resvoll

Britt, Hege og Kristin har jobbet på sykehuset i Tromsø i til sammen 120 år.

Før påsken ble de tre helsesekretærene feiret av gode kolleger ved medisinsk kontortjeneste på rehabiliteringsavdelingen i Tromsø.

– Jeg har hatt fine folk rundt meg i alle år, og alltid trivdes på jobb, sier Kristin Haukås Rognli.

64-åringen begynte på Regionsykehuset i Tromsø høsten 1980. I mange år jobbet hun på barneavdelingen, blant annet som kontorleder. Hun var med og bygde opp nakke- og ryggklinikken, og har de siste årene jobbet med «Raskere tilbake» og HelseIArbeid. Gjennom hele arbeidskarrieren har hun tatt nye utfordringer på strak arm.

– Jeg jobber 50 prosent nå, og ser for meg å gjøre det en perioden fremover, sier 64-åringen.

Trygg og god arbeidsplass

Kakefest for tre damer som til sammen har jobbet 120 år på UNN. Foto: Jørn Resvoll
Hege Rollnes Wilhelmsen startet sin sykehuskarriere våren 1980. I 27 år var hun tilknyttet Kvinneklinikken, men har også vært innom arkivet og felles kontorsenter.

De siste ni årene har hun jobbet med rehabilitering, der hun beskrives som en særdeles ryddig medarbeider med stor stå-på-vilje.

– UNN er et veldig fint sted å jobbe. Det er en trygg og god arbeidsplass, og da er det lett å trives, sier 61-åringen, som også skal jobbe videre i medisinsk kontortjeneste.

Lærerikt

Det skal ikke 62 år gamle Britt Pedersen. Etter 36 år på sykehuset, blir hun pensjonist 1. mai. I en årrekke jobbet hun i administrasjonen, på forkontoret til direktør Knut Schrøder.

Senere var hun innom personalavdelingen, opplæringsseksjonen, røntgen, nevrologisk og kirurgisk poliklinikk, før hun ble tilknyttet fysioterapien i 1989.

– Utviklingen har gått fort, og jeg har hele tiden følt at det har vært noe nytt å lære seg. Det har vært mange fine år, men nå ser jeg fram til en annen tilværelse.

Under markeringen 1. april vanket det mange gode ord, blomster, gaver og kaker til de tre rutinerte UNN-medarbeiderne.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.