Allsidig trønder i lederstolen

Svein Erik Sødahl Jamt (41) er ny leder av elektroseksjonen ved UNN. Med variert yrkesbakgrunn og et bredt interessefelt håper han å utvikle seksjonen både faglig og personalmessig.

Svein Erik Sødahl Jamt leder nå elektroseksjonen ved UNN. Foto: Solveig Jacobsen
I sommer ble Svein Erik Sødahl Jamt formelt tilsatt som ny leder for elektroseksjonen, etter å ha fungert i stillingen i nesten to år. Med fagbrev både som automatiker og elektriker – og videreutdanning i elkraft – har han solid faglig bakgrunn og gleder seg til å utvikle seksjonen videre.

– Jeg håper vi får til å bruke mer tid på vedlikehold. Vi har et stort ansvarsområde, blant annet for alt av teknisk utstyr. Seksjonen har også vært tungt involvert i de store byggeprosjektene de siste årene. Dermed er det ganske mye etterslep på vedlikehold, selv om mange fortsatt tenker på UNN Tromsø som «ny-sykehuset», smiler han.

Fant kjærligheten

Dialekten antyder at Svein Erik har røtter lenger sør, og det viser seg raskt at han er blant de mange som «bare skulle være i Tromsø ett års tid». Hva skjedde? Kjærligheten, så klart!

Opprinnelig fra Melhus kom han til Tromsø for å jobbe med byggautomasjon i 2003. Ganske kjapt møtte han kvinnen han nå er gift med.

41-åringen viser seg også å være en allsidig kar med tre lidenskaper på fritida: Foto, whisky og karate!

– Karate har lært meg å ikke frykte smerte, hverken fysisk eller psykisk. Det gir meg fokus, ro og trygghet. Det er egenskaper jeg tar med meg inn i lederrollen.

Fellesskap

Som ny leder ønsker Sødahl Jamt også å bruke mer tid på medarbeiderne.

– Jeg er opptatt av fellesskapet. Vi har hatt så mye å gjøre de siste årene at det med personal kanskje har kommet litt i andre rekke. Men det er folk som jobber her, og det er der verdien ligger. Utstyr kan vi skifte ut, men folk har en annen og større verdi, avslutter han.

LES OM FLERE nyansettelser ved UNN her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.