svendsen

Etter mer enn 40 års tjeneste takker Herbjørg Alfrida Svendsen nå for seg ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Per-Christian Johansen

Avsluttet 40 års UNN-karriere på overtid

svendsen
Etter mer enn 40 års tjeneste takker Herbjørg Alfrida Svendsen nå for seg ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Per-Christian Johansen

Etter nærmere 33 år som helsesekretær ved øre-nese-hals, og de siste drøyt syv årene ved Felles kontorsenter i UNN, takket Herbjørg Alfrida Svendsen (69) for seg like før jul. Det gjorde hun med gitarspill og en egenkomponert sang.

En så trofast arbeidstaker hører med til sjeldenheten. Svendsen startet ved sykehuset i juli 1975, da for en kort periode som legesekretær (helsesekretær) på lungeavdelingen ved Kysthospitalet. Høsten 1975 ble hun ansatt på øre-nese-hals. Siden har hun skrevet tusenvis av dokumenter med pasientinformasjon, også ved Felles kontorsenter der hun har jobbet siden omorganiseringen ved sykehuset i 2008.

sang
Her fremfører Herbjørg sangen hun hadde laget til avslutningen ved Felles kontorsenter før jul. Foto: Privat

– Det har naturligvis skjedd utrolig mye gjennom disse årene, og vært både oppturer og nedturer. Utstyrsmessig minnes jeg blant annet gammeldags kopieringsutstyr der arkene kom våte ute av maskinen og måtte tørke før de kunne benyttes. På samme tid ble skrivingen gjort på skrivemaskiner der blåpapir bidro til ekstra eksemplarer. Nå foregår jo alt elektronisk, forteller den ferske pensjonisten.

– Den største utfordringen gjennom mine drøyt 40 år ved sykehuset kom gjennom omstillingsprosessen i 2007-08. Å flytte ut fra avdelingen, til Felles kontorsenter i et bygg utenfor sykehuset, var en tung og krevende prosess. Men det gikk seg til, og ble etter hvert både spennende og interessant, legger Herbjørg Svendsen til.

Fra gammelt til nytt sykehus

Den nåværende pensjonisten har valgt å jobbe også etter ordinær pensjonsalder. Det har først og fremst hatt med trivsel å gjøre. Flyttingen fra gamle regionsykehuset på Strandveien, til Breivika i 1991, bidro underveis med påfyll av motivasjon i arbeidshverdagen.

– Det ble en minnerik opplevelse som var fantastisk å være med på. Tenke seg, et helt nytt sykehus! Det var helt topp å komme til nye flotte lokaler, selv om det var koselig på «gammelsykehuset», sier Herbjørg Alfrida Svendsen.

Avslutningssang

Svendsen, bosatt i Hamna på nordvestsiden av Tromsøya, har i tillegg til jobben hatt musikk som hobby og gitaren som en fast følgesvenn. Hun var blant annet med da UNNs eget ukuleleband ble etablert i 2011.

Musikkinteressen medførte også en egen sang, som hun fremførte på sin egen avslutning ved UNN 4. desember. Avslutningsverset oppsummerte enkelt og greit hennes 40 år som ansatt ved UNN.

«Slik har det vært nå, i fire 10-år. Jeg har ikke bil, jeg busser, sykler og går. UNN ble min bane, ble mitt levebrød, jeg takker for meg å setter nye seil. Hva ellers kan jeg vel ønske meg så?»

– Jeg har vært heldig som har fått jobbe her så lenge. Det setter jeg stor pris på. Jeg kunne sikkert fortsatt ennå litt til, men forsto det slik at tiden var inne for å pensjonere seg.  I løpet av årene har jeg aldri brukt bil til jobb, og har holdt meg frisk og sprek ved å gå mye mellom Hamna og Breivika. Det har resultert i et minimalt sykefravær, og det er jeg litt ekstra fornøyd med, sier Svendsen avslutningsvis.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.