Brenner for brannvern og sikkerhet

Med hjelp fra rundt 150 brannvernledere skal Sondre Finjord Jensen (29) sørge for best mulig brannsikkerhet ved alle sykehusene i UNN.

brannvern
Harstad-mannen ble i høst ansatt som ny brann- og sikkerhetsrådgiver ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Den første tiden er benyttet til å skaffe seg oversikt på arbeidsoppgavene, som inkluderer all bygningsmasse og personell tilknyttet sykehuset.

– Det er etablert kontakt med brannvernlederne på de ulike stedene, som gjør en god jobb og er en viktig del av dette arbeidet. Vi er i gang med å se på rutiner og øke fokuset på avdelingsnivå, der det handler både om forebyggende sikkerhetsarbeid, men også konsekvensreduserende tiltak ved uønskede hendelser som branntilløp, sier Finjord Jensen.

Utdannet ved UiT

Han er stasjonert i Tromsø, men har allerede besøkt hjembyen Harstad og sykehuset i Narvik. Brannrådgiveren flyttet nordover for seks år siden. Da sto videreutdanning på UiT, Norges arktiske universitet, på dagsorden. Der ble det både gjennomført en ingeniørutdanning i Sikkerhet og miljø, og en master i Technology and Safety.

– Brannvern og sikkerhet er veldig interessant og jeg har funnet meg godt til rette ved UNN. Vi er blant annet i gang med å gjennomføre realistiske brannøvelser med fokus på rutiner for rask og effektiv evakuering, sier Sondre Finjord Jensen, som selv bruker mye fritid på friluftsliv og trening.

Les flere nytt om navn ved UNN på relaterte saker nedenfor eller se komplett oversikt her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.