Byttet ut hvitt med grønt

Som nyutdannet anestesisykepleier jobber Evelinn Elvagjeng (31) bak lukkede operasjonsdører ved UNN Tromsø. På fritiden er hun fri som fuglen; som tur.evelinn med over 6.300 følgere på Instagram.

evelinn elvagjeng anestesisykepleier non (1 av 2)
Evelinn Elvagjeng er nyutdannet anestesisykepleier og på plass ved operasjonsavdelinga ved UNN Tromsø. Foto: Per-Christian Johansen
Og det er magiske turopplevelser, kombinert med en trivelig arbeidsplass, som gjør at den opprinnelige Sogndal-jenta har slått seg ned i Nordens Paris.

Hit kom hun med to venninner som nyutdannet sykepleier i 2017.

– Planen var å være her i ett år. Men her er jeg fortsatt, og stortrives med det, sier Elvagjeng.

Lønnet utdanning

Etter flere år som sykepleier i hvitt, har hun nå fått grønt arbeidsantrekk. Videreutdanninga startet ved UiT, Norges arktiske universitet i 2022.

Samtidig fikk hun utdanningsstilling ved anestesi- og operasjonsavdelinga (innslusa). Det sikret lønn under utdanninga, mot ei bindingstid ved UNN Tromsø de neste 2,5 årene.

– Videreutdanninga hadde ikke vært mulig uten utdanningsstilling. Så nå blir jeg her, og har foreløpig ingen planer om å flytte på meg.

tur.evelinn

Hjemlengsel har hun ikke, selv om flotte fjell og vakre fjorder også preger omgivelsene i hjembygda Sogndal – også kjent som saftbygda.

– Jeg er blitt veldig glad i Tromsø, og trives på turer både vinter og sommer, sier Elvagjeng.

– Det ser vi også av kontoen din på Instagram, hva er bakgrunnen for den?

– Den etablerte jeg før jeg flyttet nordover, og bruker den til å vise frem fine turopplevelser. Det er jo litt artig at jeg har fått mange følgere, og at innholdet faller i smak, sier Elvagjeng.

turevelinn
På fritiden er det fjell og friluftsliv som nytes for tur.evelinn, som hun kaller seg på Instagram. Her fra en tur på Kvaløya, med utsikt sørover mens sola fortsatt var under horisonten. Foto: Privat

Overgang til grønt

Også jobben ved UNN har falt i smak. Her ble hun godt mottatt som sykepleier ved gyn-uro-endo-plastikkirurgisk sengepost, og har fått samme opplevelse ved anestesi- og operasjonsavdelinga.

– Det var litt tilfeldig at jeg valgte anestesisykepleie. De som jobbet i grønt virket flinke og kunnskapsrike, men jeg visste ikke så mye om det som foregår bak dørene i en operasjonssal. Det ønsket jeg å teste ut, jeg var klar for nye utfordringer og å komme litt ut av komfortsonen.

– Hva gjør en anestesisykepleier?

– Vår jobb er å ivareta pasienten under operasjon eller andre undersøkelser som krever anestesistøtte. Vi observerer at pasientene har stabile målinger, gir narkose eller annen bedøvelse og påser at de sover godt og er smertefri under operasjonene. Pasientene vi møter kan være både eldre og skrøpelige eller unge og friske. Det gjør arbeidsdagen variert.

– Og erfaringen så langt?

– Veldig fornøyd. Som nyutdannet blir vi fulgt godt opp og får grundig veiledning i rutiner og prosedyrer. Så langt har vi bidratt mest på planlagte operasjoner, men etter hvert blir det også ø-hjelpsoperasjoner og deltakelse i akutteamet­. Det er en spennende jobb hvor man må ta selvstendige vurderinger samtidig som vi jobber tett i et tverrfaglig team, avslutter Evelinn Elvagjeng.

Vil du bli anestesisykepleier og få lønnet utdanningsstilling ved UNN? Les mer og søk her! OBS! Søknadsfrist ved UiT er 1. mars.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.