Dedikert til å ivareta lokal beredskap

Ved UNN i Narvik og Harstad er det nå etablert egne rådgiverfunksjoner for å ivareta beredskapen ved lokalsykehusene. Beate Klubnes og Tor Harald Nyheim er ansatt i hver sin 50 prosents stilling.

Beate Klubnes, UNN Narvik og Tor Harald Nyheim, UNN Harstad. Foto: Jan Fredrik Frantzen
Ved UNN Narvik har Klubnes hatt samme ansvarsområde de siste årene, men da som en ekstra funksjon i jobben som sykepleier. Med økende beredskapsfokus er det nå behov for en dedikert rådgiver i denne funksjonen.

– Jeg har jobbet som sykepleier ved akuttmottaket siden 1991. Nå kan jeg dra veksler på den jobben, og kombinere det med rollen som rådgiver for beredskap. Oppgavene blir å bistå lederteamet ved sykehuset og sørge for at planverket hele tiden er oppdatert. I tillegg vil jeg være bindeledd med andre nødetater og arrangere felles øvelser med disse, sier Klubnes.

Ved UNN Harstad skal Tor Harald Nyheim ivareta samme funksjon. Han har også lang fartstid ved sykehuset, og startet som ambulansemedarbeider i 1994. Senere har han hatt ulike funksjoner, inkludert ambulansesjef under det tidligere Hålogalandssykehuset. De siste årene har han vært rådgiver ved ambulanseseksjonen.

– Jeg er blitt godt kjent med system og beredskap gjennom 25 år ved sykehuset. Oppgavene som rådgiver for beredskap fikk jeg allerede i fjor, og arbeidet er godt i gang både opp mot lokalt lederteam og ulike avdelinger ved sykehuset, sier Nyheim.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.