Sykehuspresten i Harstad: – Det blir egentlig litt godt å slutte

Etter 35 års tjeneste, med både sorger og gleder, hadde prest Odd Bjarne Bruun (65) sin siste arbeidsdag ved Harstad sykehus 31. mars.

prest
Sykehusprest Odd Bjarne Bruun koste seg med kake under avslutningsmarkeringen ved UNN Harstad i dag. Foto: Jan Frode Kjensli
Det var godt oppmøte og mange som ville takke av sykehuspresten ved UNN Harstad torsdag formiddag. Foto: Jan Frode Kjensli
Og selv om alderen nødvendigvis ikke tynger, legger ikke Bruun skjul på at det var godt å lukke døren til kontoret for siste gang. I forkant hadde han akkurat takket øvrige ansatte for 35 spennende og interessante år på en tilstelning ved sykehuset.

– Spontant tenker jeg at det egentlig blir litt godt å slutte nå. De siste tre årene har jeg merket at det har vært litt ekstra slitsomt, sier Bruun, før han skynder seg å legge til:

– Men det blir jo vemodig også. Harstad sykehus har vært en god og spennende arbeidsplass, og gjennom 35 år har det skjedd utrolig mye. Jeg har fått jobbet med, og blitt kjent med, mange flotte kolleger, sier sykehuspresten ved UNN Harstad.

Blir håndtlanger

Han tar med seg mange minner når han nå inntar pensjonisttilværelsen. Første «private oppdrag» venter allerede 1. april, og det er ingen spøk. Da starter «jobben» som håndtlanger i forbindelse med renovering av eget hus.

– Så jeg har noe å henge fingrene i utover våren. Etter hvert regner jeg med det kan bli noen forelesninger og foredrag, men ingen ting fast arbeid, sier Bruun.

Jobben ved sykehuset har han hatt siden 1981. De første årene i en 50 prosents stilling. Denne ble utvidet til full stilling i 1987. Og behovet for en tilstedeværende sykehusprest har definitivt vært til stede.

Veileder

– Det har vært nok å gjøre, ja. I tillegg til mange oppdrag i forbindelse med triste hendelser, har jeg drevet med mye intern opplæring og veiledning. Sammen med de kliniske miljøene er det etablert gode rutiner for arbeidet med pårørende. Jeg har også fått muligheten til å utvikle meg og videreutdanne meg underveis, blant annet innen psykiatrien, forteller Odd Bjarne Bruun.

Nå håper han bare ledelsen ved UNN vil videreføres stillingen. Foreløpig er det ikke tatt en endelig beslutning på dette.

– Behovet er definitivt til stede, avslutter den nå avgåtte sykehuspresten i Harstad.

 

 

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.