Claus Klingenberg (til venstre) mottok utdanningsprisen for 2017/2018, mens Georg Sager fikk forskningsprisen av konstituert administrerende direktør Marit Lind. Foto: Per-Christian Johansen

Dette er årets prisvinnere ved UNN

Claus Klingenberg (til venstre) mottok utdanningsprisen for 2017/2018, mens Georg Sager fikk forskningsprisen av konstituert administrerende direktør Marit Lind. Foto: Per-Christian Johansen

Claus Klingenberg og Georg Sager ble hedret for sitt arbeid med utdanning av studenter og klinisk rettet farmakologisk forskning under direktørens halvårlige møter denne uken.

Claus Klingenberg og Barne - og ungdomsklinikken får mye skryt for jobben de har gjort med utdanning og veiledning av studenter og ansatte. Her sammen med Marit Lind, konstituert administrerende direktør. Foto: Per-Christian Johansen
Tradisjon tro ble det delt ut to priser da konstituert administrerende direktør Marit Lind møtte de ansatte i henholdsvis Narvik, Harstad og Tromsø denne uken. I år gikk begge prisene til ansatte ved UNN Tromsø.

Utdanningsprisen for 2017/2018 gikk til Claus Klingenberg, seksjonsoverlege ved nyfødt intensiv og professor i barnemedisin. Han fikk prisen for sitt store engasjement for å undervise og veilede både studenter og kolleger fra ulike faggrupper. Han har bidratt til at Barne- og ungdomsklinikken har satt utdannings- og veiledningsarbeid i system, og tatt dette inn som en naturlig del av klinikken.

– Dette var veldig morsomt og overraskende. Vi bruker mye tid på undervisning, og på at studentene skal føle seg velkommen. Vi har gode planer for hvordan undervisninga skal foregå, og vi ser på studentene som en ressurs. Det er de som skal ta over en dag, så jeg mener det er helt naturlig at vi legger til rette for et best mulig opplegg for dem, sier en entusiastisk prisvinner.

LES OGSÅ: Blodprøven som kan redde liv

Hele klinikken er med

Klingenberg underviser både medisinstudenter, jordmødre og sykepleiere, og poengterer at alle ansatte i klinikken er delaktig i jobben opp mot studentene.

– Dette er ikke noe jeg gjør alene, dette er noe som er dypt forankra i hele klinikken.

I tillegg til blomster og diplom, fikk Klingenberg en pengegave på 25.000 kroner.

Prisvinner Claus Klingenberg ble overrasket og glad over utdanningsprisen, som ble delt ut under direktørens halvårlige møte ved UNN Tromsø. Foto: Per-Christian Johansen
LES OGSÅ: Disse fikk prisene i 2017
LES OGSÅ: Disse fikk prisene i 2016

Pris gir inspirasjon

Det gjorde også overlege og professor Georg Sager ved laboratoriemedisin i Diagnostisk klinikk, som fikk forskningsprisen for 2018. Han fikk prisen for sitt mangeårige arbeid som pådriver for klinisk rettet farmakologisk forskning i Tromsø.

– Den siste tida har jeg forska på hvordan legemidler blir transportert rundt i kroppen, og hvordan de flyttes inn og ut av celler. Jeg har alltid vært interessert i hvordan legemidler blir tatt opp, og hvordan de blir fordelt rundt og utskilt.

Sager sier en slik pris gir inspirasjon til å jobbe videre.

– Å være forsker kan være ensomt til tider, så en slik oppmerksomhet setter jeg veldig stor pris på.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.