Ambulansefagarbeiderne Tina Marie Sagen og Magnus Lillegård er strålende fornøyd med den nye ambulansestasjonen. Her sammen med seksjonsleder Leif Bendiksen (t.v) og assisterende seksjonsleder Tor Erik Lorentzen. Foto: Jan Fredrik Frantzen

– Dette har alt å si

Ambulansefagarbeiderne Tina Marie Sagen og Magnus Lillegård er strålende fornøyd med den nye ambulansestasjonen. Her sammen med seksjonsleder Leif Bendiksen (t.v) og assisterende seksjonsleder Tor Erik Lorentzen. Foto: Jan Fredrik Frantzen

Garasjeplass til fire ambulanser, vaskehall, garderobeanlegg, stort oppholdsrom og kjøkken, kontorer, store øvingslokaler og sju soverom til de ansatte. Den nye ambulansestasjonen i Harstad gjør hverdagen enklere, og de ansatte gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag.

- En stor dag for UNN, med åpning av ny ambulansestasjon, sa styreleder Roald Linaker da han sto for den offisielle åpningen. Foto: Hilde A. Pettersen
– Det er som natt og dag. Før holdt vi til i trange og nedslitte lokaler. Nå har vi alt på ett sted, og vi gleder oss virkelig til å gå på jobb. Det merkes på humøret til alle. Dette har alt å si.

Ambulansefagarbeider Tina Marie Sagen legger ikke skjul på at de nesten 1400 kvadratmeterne hun og kollegene nå har til rådighet betyr mye i arbeidshverdagen. Tidligere var ambulansestasjonen fordelt over flere områder på sykehuset i Harstad. Nå har de sin egen storstue like i bakkant av sykehusbygget.

– Vi har god plass, ikke minst til å øve. Vi har kontorer, stue og kjøkken – og soverom slik at vi kan hvile mellom slagene.

En stor dag

Stort og flott felleskjøkken på den nye stasjonen. Foto: Jan Fredrik Frantzen
Den nye ambulansestasjonen ble åpnet av UNNs styreleder Roald Linaker onsdag formiddag. I timene etter åpninga var det åpen dag på stasjonen, slik at de som ønsket det kunne få se den nye stasjonen med egne øyne. Linaker omtalte det som en stor dag for UNN. Det var det også for assisterende seksjonsleder Tor Erik Lorentzen.

– Denne prosessen har gått over flere år. Vi fikk flere avvik fra Arbeidstilsynet, blant annet på hygiene. Og da vi begynte å pusse opp de gamle lokalene kom det fort fram at det egentlig var behov for en helt ny stasjon. Nå er vi endelig i mål, og vi får høre fra andre at vi har fortjent dette, sier Lorentzen.

Les også: Etterlengtet ambulansestasjon tar form

I første etasje på den nye stasjonen står fire romslige garasjeplasser klar til ambulansene. Ved siden av er det en egen garasje for vask av bilene, og i korridorene bak finnes garderober og vaskerom for de ansattes klær. Tidligere måtte arbeidsklær sendes bort når det skulle vaskes.

I etasjen over ligger et stort oppholdsrom med tilhørende kjøkken, møterom, soverom og flere kontorer.

– Vi har rett og slett fått lokaler som er tilpassa den jobben vi skal gjøre. Dette betyr mye for alle som jobber her, sier seksjonsleder Leif Bendiksen.

Ny standard i UNN

Den nye ambulansestasjonen ligger like bak sykehusbygget i Harstad. Foto: Jan Fredrik Frantzen
Akkurat det bekrefter Magnus Lillegård og Fredrik Mathisen, ambulansefagarbeidere ved stasjonen i Harstad.

– Dette setter en en helt ny standard i UNN for ambulansestasjoner. Vi vil aldri bli lei av hverandre med så mye areal. Og endelig får vi en ordentlig garasje, der vi kan ha det fokuset på vask, vedlikehold og stell som trengs for å kunne yte en fullverdig tjeneste, sier Magnus Lillegård.

– Vi har brukt den nye stasjonen noen uker allerede, og førsteinntrykket er veldig bra. Det har gjort noe med arbeidsmiljøet, stemninga er lettere, og folk virker enda mer motivert. Det at vi nå får lokaler vi kan øve i på en ordentlig måte, vil føre til enda bedre kvalitet på arbeidet vi gjør, forklarer Fredrik Mathisen, som har vært tilknytta stasjonen siden 2007.

Ambulansestasjonen i Harstad har 20 fast ansatte i full stilling, i tillegg til noen vikarer og lærlinger. Stasjonen har rundt 4000 oppdrag i året, altså i snitt rundt 11 per dag.

Det er ikke bare stasjonen i Harstad som har fått krav om tiltak etter tilsyn fra Arbeidstilsynet. Dette gjelder flere stasjoner tilknytta UNN. Jobben med å lukke disse avvikene er godt i gang, og behandles av UNN-styret 20. juni.

 

 

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.