Elsker medisinsk genetikk

Toril Fagerheim (50) har gått gradene ved medisinsk genetisk avdeling helt siden 1992. Nylig overtok hun som avdelingsleder.

Toril Fagerheim er ny avdelingsleder på medisinsk genetisk avdeling. Avdelinga tilhører Barne- og ungdomsklinikken. Foto: Jørn Resvoll
Det har vært hektiske dager for de ansatte på medisinsk genetisk avdeling ved UNN i Tromsø. Etter mange års iherdig jobbing mottok de på forsommeren beviset på at de er akkreditert, noe som gjør den nye avdelingslederen både stolt og litt mer avslappet.

– Akkrediteringa gir trygghet. Jeg føler meg komfortabel når jeg vet at alt er på stell. Men det er ingen sovepute. Vi må jobbe for det, og utvikle oss videre, sier målselvdølen.

Hun har et langt og godt forhold til avdelinga hun nå leder. Allerede i 1992 starta hun opp, da hun som student jobba med diplomoppgave i genteknologi. Siden har hun gått gradene. I mange år jobba hun med forskning, men de siste årene har det meste handla om diagnostikk.

– Jeg elsker medisink genetikk. Det er veldig utfordrende, det skjer mye hele tida, og man må være faglig oppdatert. Metoder vi har nå er kanskje utdatert om fem år, sier Fagerheim, som har som mål å holde seg faglig oppdatert også nå når hun er avdelingsleder.

Stadig flere pasienter ønsker å se på DNA-et sitt. Spesielt innenfor arvelig kreft har folk flest blitt mer og mer oppmerksom på hvilke muligheter som fins. Avdelinga merker økt pågang.

– Vårt fokus er diagnostikk på de som er syke. Vi må kunne tilby internasjonal standard til nordnorske pasienter, vi skal ikke være noe dårligere enn andre steder.

Medisinsk genetisk avdeling ved UNN har 38 ansatte, og holder til på plan 6 i MH-bygget vis-a-vis hovedinngangen til UNN.

Du finner mer informasjon om avdelinga her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.