En kulturell fargeklatt i VM-byen

Tyske Julia Harbrecht (56) er glad i naturen, men holder seg unna de bratte VM-løypene i Fagernesfjellet. Nå ser hun frem til å spre kulturell glede i det nye sykehuset som åpner til høsten.

Ny kulturleder i Narvik.
1. april startet Julia Harbrecht som kulturkonsulent ved UNN Narvik. Da var det ikke avgjort at Narvik skal arrangere alpin-VM i Fagernesfjellet (bakgrunnen) i 2029. Foto: Per-Christian Johansen
Harbrecht er nyansatt kulturkonsulent ved UNN Narvik. Den rollen har hun hatt i en 40 prosents stilling siden 1. april.

– Så langt har det meste handlet om å bli kjent med sykehusdriften og de arbeidsoppgavene jeg skal ha med å arrangere aktiviteter og underholdning for pasienter, pårørende og ansatte. Litt jobb med frivillighet blir det også, sier en engasjert Julia Harbrecht.

Lang fartstid i Norge

Snart 35 år er gått siden hun første gang kom til Norge fra Bremen i Tyskland. Da som matematikkstudent i Bergen. Senere ble det musikkstudier i Tyskland og Norge, før hun i 2009 tok turen videre nordover som utdannet kirkemusiker.

Siden har hun jobbet som musikkprodusent i Nordland fylkeskommune, og deretter undervist i musikk, matematikk og andre fag ved Narvik videregående skole.

– Jeg har drevet mye med musikk; produsert, spilt, sunget og vært dirigent. Når musikklinja på skolen ble lagt ned, dukket dette opp som en fin mulighet å kombinere kulturarbeid i sykehus med matematikk på skolen, sier Harbrecht.

Imponert av sykehusdrifta

Som de fleste andre ansatte ved UNN Narvik blir hun de neste månedene involvert i flyttingen til ny-sykehuset på Furumoen. Der ser hun frem til å arrangere aktiviteter og underholdning i ulike sammenhenger.

– Jeg er imponert over hva som foregår på et sykehus og alt som kreves i den daglige driften. Det er møter med mange sårbare mennesker. Da er det flott å få mulighet til å arrangere kulturelle innslag i hverdagen. Jeg ser på meg selv som en livlig person, som mest av alt liker å gi et tilbud som gleder andre, sier Julia, som på fritiden er glad i naturopplevelser i Narvik-området.

– Alt er kortreist her, og det er mye å høste i naturen, avslutter hun.

VM i alpint ble tildelt Narvik tirsdag 4. juni, og skal arrangeres februar/mars 2029. 

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.