Endelig får Line bruk for videreutdanninga

I år 2000 tok Line Hoven videreutdanning. 22 år senere er hun på plass som barnepleier ved UNN Harstad.

Line Hoven er på plass som ny barnepleier ved UNN Harstad. Foto: Jørn Resvoll
– Det tok sin tid, ja, flirer 44-åringen, før hun raskt forklarer:

– Jeg jobbet noen måneder på sykehuset i Harstad da jeg var ferdig med videreutdannelsen. Så fikk jeg tilbud om fast jobb som hjelpepleier i kommunen, og da var det gjort. Jeg har hatt mange fine år i hjemmetjenesten, men da en venn som jobber på sykehuset tipset om den ledige stillingen som barnepleier, tenkte jeg det var på tide å bruke utdannelsen jeg tok for mange år siden.

1. mars begynte Line som barnepleier ved UNN Harstad. I løpet av de første arbeidsukene har hun allerede assistert ved flere fødsler. Line skryter uhemmet av arbeidsmiljøet og mottakelsen hun har fått fra kollegaene.

– Det er alltid litt rart å begynne i ny jobb. Men føde/gyn er virkelig ei avdeling der det er lov å være ny, der det er lov å stille spørsmål. Alle er åpne og imøtekommende.

Fergependler

Line Hoven kommer opprinnelig fra Hemnesberget sør for Mo i Rana. Dialekten har hun glemt for lengst, etter mange år i Narvik og Harstad. I 2010 slo hun seg ned på Grytøya, så det blir mange turer med ferga til og fra byen.

– Jeg trives utrolig godt ute på Grytøya, og bruker mye tid i fjellet både sommer og vinter. Pendling med ferga går veldig fint. Avdelinga har lagt godt til rette, blant annet med egne mellomvakter i helgene slik at det klaffer med fergerutene.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.