Fagelsker og zumbadronning

Kristiansunderen Oddrun Elisabeth Bjerkan Jensen har nettopp startet i ei nyopprettet rådgiverstilling i blodbanken i Tromsø. En av de viktigste oppgavene hennes blir kontakt med de kliniske avdelingene og drive med opplæring i transfusjonsrutiner, både på UNN Tromsø og i primærhelsetjenesten.

Det krever mye erfaring, og der har Oddrun nok å ta av. Hun startet nemlig sin yrkeskarriere som nyutdannet bioingeniør på det gamle Regionsykehuset i Tromsø på Strandveien. Året var 1988 og hun har jobbet i blodbanken helt siden da. Dermed har hun vært med på profesjonaliseringen og kvalitetssikringen av transfusjonsmedisinen.

– Den gangen fantes det ikke prosedyrer for blodbanken. Nå er arbeidsdagen vår veldig styrt av prosedyrer og rutiner, og alle blodbankene inspiseres annethvert år av Helsetilsynet og Legemiddelverket.

Elsker zumba

Men selv om hun elsker faget sitt og ”synes det er like spennende i dag som det var da jeg begynte”, så er det noe annet som har trigget henne de siste årene. Ei dansetrening som heter Zumba.

– Det er en utrolig flott måte å bevege seg på. Jeg trener zumba flere ganger i uka, det er trening for kroppen men også for sinnet. En time med zumba, så går jeg derfra smilende, forteller hun.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.