Falt pladask for kjæreste og jobb i nord

Sunniva Brask (28) er fra Stord, men da hun først tok turen nordover i 2012 var det ingen vei tilbake. Nå er hun etablert med forloveden i nytt hus, og klar for nye utfordringer ved UNN Narvik.

Sunniva Brask skal jobbe 50 prosent med simulering ved UNN Narvik de neste månedene. Foto: Per-Christian Johansen
28-åringen har inntatt helsevesenet med brask og bram etter at førsteåret i nord ble avviklet som sanitetssoldat i panserbataljonen på Setermoen. Deretter gikk turen til Narvik og sykepleierutdanningen ved UiT, Norges arktiske universitet.

Der var hun ferdig utdannet på nyåret 2018, og har siden vært ansatt ved ortopedisk-kirurgisk sengepost.

– Det var året i Forsvaret som gjorde sykepleierutdanningen interessant. Og så fant jeg meg kjæreste fra Narvik. Så her trives og blir jeg, sier Sunniva Brask.

Simulering er viktig

Nylig startet hun i en ny stilling ved sykehuset, som koordinator for en nyetablert satsing på simulering.

– Simuleringstrening er viktig for å kunne øve under kontrollerte former. Da blir man tryggere og bedre forberedt til det oppstår noe akutt i virkeligheten. Simulering er også kjekt å holde på med, og ikke så skummelt som noen forestiller seg, sier Brask.

Allerede i slutten av denne måneden vil den første avdelingen ved sykehuset gå i gang med fast simuleringstrening som en del av den ordinære turnusen til de ansatte.

– Foreløpig er jeg engasjert i en prosjektstilling ut 2021, så får vi se om det blir videreført etter den tid, avslutter 28-åringen fra Vestland fylke.

LES FLERE saker fra UNN Narvik her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.