Det var en glad og stolt gjeng som kunne starte arbeidsuka med 113-kake etter Gullrute-seieren på lørdag. Foto: Jan Fredrik Frantzen

Feiret Gullruten-seier og ny 113-sesong

Det var en glad og stolt gjeng som kunne starte arbeidsuka med 113-kake etter Gullrute-seieren på lørdag. Foto: Jan Fredrik Frantzen

Ansatte og ledere samlet seg rundt kakebordet for å feire at suksess-serien «113» vant Gullruten på TV2 for beste dokusåpe på lørdag – og fordi det er klart at det blir en ny sesong.

UNN-direktør Anita Schumacher takket de ansatte for innsatsen i sesong 1 av «113» under kakefesten mandag. Foto: Jan Fredrik Frantzen
Lillian Heggelund elsker å jobbe med akuttmedisin. Hun håper serien fører til at hun enda flere gode kolleger i det godes tjeneste. Foto: Jan Fredrik Frantzen
Det var UNN-direktør Anita Schumacher og ledelsen i Akuttmedisinsk klinikk som mandag formiddag inviterte hverdagsheltene i klinikken på et velfortjent kakestykke. Uten dem hadde det naturlig nok ikke blitt noe av NRK-suksessen, som har hatt opp mot en million seere, og som har ført til stor positiv oppmerksomhet rundt både UNN og helsevesenet.

– Det at det er såpass mange som er villige til å bli eksponert er ganske imponerende. Vi tenker at vi skal beskytte pasientene, men måten dette er gjort på har sikret at samtykke er ivaretatt. Det var én pasient i første sesong som trakk seg rett før sending, og det er helt greit, forklarer UNN-direktøren.

Lenger inn i sykehuset

Nå er kontrakten om en ny sesong i boks, og direktøren har klare ønsker om runde to.

– Jeg synes det er veldig positivt at vi har fått på plass en ny kontrakt med NRK om produksjon av sesong 2. Samarbeidet med NRK og det endelige resultatet av den første sesongen ble jo veldig bra. Jeg håper at vi i fortsettelsen av 113 kan gi et enda bedre innblikk i det som foregår lenger inn i sykehuset, og få frem flere av de gode fagmiljøene våre, sier Schumacher.

Sesong 2 vil i likhet med den første sesongen ha utgangspunkt i hva som skjer når man ringer 113, men det er fra UNNs side et ønske om at NRK skal følge pasienten litt lenger inn i sykehuset, og få vite hva som skjer etter at blålysene er slått av.

Les også: Her er UNNs nye tv-stjerner

Ett sekunds berømmelse

Sykepleier Lillian Heggelund synes det er kjempebra at sykehuset og akuttmedisinen i UNN får vist seg fram på TV.

– Jeg håper det vil bidra til at flere vil bli sykepleiere og jobbe med akuttmedisin. Det er utrolig spennende, og du vet aldri hva dagen vil bringe. Folk kan være knallsyke, eller de skal videre til poliklinikk. Her får du alt, forteller hun.

De fleste av oss håper på fem minutter i rampelyset. Lillian fikk bare ett sekund i den første sesongen, men regner med at det blir mer i sesong to.

– Jeg har nok fått gnidd det inn fra resten av familien. Jeg skal i alle fall ikke reservere meg mot å være med på opptakene til høsten, flirer hun.

Bruker våren til planlegging

Etter at kontrakten er signert, setter NRK og UNN nå i gang forberedelser i form av research og casting fra NRK sin side, for å finne ut hvordan konseptet for sesong 2 skal bli og hvor det skal gjøres opptak. NRK regner med å bruke tiden fram til sommerferien til dette, og planlegger opptak fra august.

Det er for tidlig å si noe konkret om hvor i UNN det blir research og opptak, utover det som skal foregå i Akuttmedisinsk klinikk.

UNNs formål med deltakelse i 113 er:

  • bidra med folkeopplysning knyttet til ulike aspekter ved den akuttmedisinske tjenesten
  • vise seg frem som en attraktiv arbeidsplass (rekruttering)
  • bidra til å forsterke befolkningens tillit til UNN ved å få frem kompetente fagmiljø og sykehusets rolle som helsefaglig spydspiss i nord

Sesong 2 av «113» kommer på skjermen høsten 2020.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.