Fikk belønning for målrettet innsats

Innsatsen med den årlige katastrofeøvelsen for medisinstudentene sikret Utdanningsprisen til Mads Gilbert & Co. Forskningsprisen 2017 gikk til Gastrokirurgisk avdeling.

Direktør Tor Ingebrigtsen overrakte Utdanningsprisen 2017 til klinikkoverlege Mads Gilbert og klinikkrådgiver Hanne Grete Hansen i Akuttmedisinsk klinikk for arbeidet de gjør med den årlige katastrofeøvelsen for ansatte og studentene på medisinstudiet ved universitet. Foto: Per-Christian Johansen
Avdelingsleder Rolv-Ole Lindsetmo mottok Forskningsprisen 2017 på vegne av Gastrokirurgisk avdeling i UNN. Foto: Per-Christian Johansen
Prisene på 25.000 kroner hver ble delt ut i forbindelse med direktørens halvårlige møte i Breivika i dag. Den årlige katastrofeøvelsen for medisinstudentene har gjennom mange år sikret kvalifisert og nyttig trening for både ansatte ved UNN og studenter ved UiT, Norges arktiske universitet.

Direktør Tor Ingebrigtsen trakk frem følgende begrunnelse:

– Katastrofeøvelsene har vært en viktig lærearena for UNN sine ansatte. Gjennom den får man kjenne på stressmestring og teamsamarbeid. I tillegg øves det på viktig samhandling med øvrige nødetater, fortalte Ingebrigtsen.

Fullskala neste mål

På vegne av de involverte i katastrofeøvelsene mottok klinikkoverlege Mads Gilbert og klinikkrådgiver Hanne Grete Hansen, begge i Akuttmedisinsk klinikk, diplom og blomster. Gilbert roste alle som hvert år bidrar til gjennomføringen, og benyttet anledningen til å lansere utvidede planer for fremtiden.

– Katastrofeøvelsene har vært avviklet i alle år etter at UNN flyttet til Breivika (1991) og har involvert mange. Men vi har fortsatt til gode å få gjennomført en fullskalaøvelse som involverer alle avdelinger i UNN. Det må vi prøve å få til, gjerne allerede neste år, fastslo Gilbert.

Han benyttet også anledningen til å være dagsaktuell:

– I dag tidlig mottok vi meldinger om den forferdelige blokkbrannen i London. Nettopp den type brann var tema for vårens katastrofeøvelse, avviklet på Grand hotell i Tromsø sentrum.

Forskningspris for systematisk satsing

Årets Forskningspris i UNN gikk til gastrokirurgisk avdeling.

– De har gjennom år systematisk bygd opp og vedlikeholdt et solid forskningsmiljø. De har vært innovative på å utvikle og ta i bruk ny kirurgisk metodikk, og har også sørget for en betydelig publiserings- og doktorgradsproduksjon, sier Tor Ingebrigtsen.

Avdelingsleder Rolv-Ole Lindsetmo mottok prisen, og sier at forskning har høy prioritet blant de ansatte i avdelingen.

– Det er rett og slett et krav å drive forskning for å få jobb her. Alle våre ansatte driver med det, både kirurger, leger under utdanning og nå også sykepleiere. Det kommer til syvende og sist pasientene til gode gjennom faglig oppdaterte ansatte og flinke kirurger. Så denne prisen er vi stolt over, fastslår Lindsetmo.

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.