yrkesfag

Jenny Fossan (til venstre) har forberedt seg til VM for helsearbeidere under et opphold på UNN. Her sammen med pasient Oddbjørg Myhre og mentor Yvonne Soggemoen. Foto: Per-Christian Johansen

Fikk hjelp til VM-forberedelser

yrkesfag
Jenny Fossan (til venstre) har forberedt seg til VM for helsearbeidere under et opphold på UNN. Her sammen med pasient Oddbjørg Myhre og mentor Yvonne Soggemoen. Foto: Per-Christian Johansen

Jenny-Marlen Skogeng Fossan (22) skal representere Norge i VM for helsefagarbeidere i august. Nå har hun vært på treningsleir ved UNN i Breivika.

Fossan vant i fjor NM i yrkesfag i Trondheim. Nå venter nye, og langt større utfordringer. I Brasil er det VM om drøyt to måneder.

– VM blir både gøy, lærerikt og spennende. Nå har jeg også fått god trening her på UNN, sier Jenny Fossan.

Drahjelp på UNN

Til daglig er hun ansatt som helsefagarbeider ved Balsfjord bo- og servicesenter på Storsteinnes. Under VM venter totalt 20 oppgaver med ulike utfordringer. Fire av dem er relatert til sykehusbehandling, spesielt rettet mot sårstell og forflyttingsteknikker.

Jenny Fossan på UNN sammen med mentor Yvonne Soggemoen (til høyre). Foto: Per-Christian Johansen

Det er dette UNN har stilt opp og bidratt med hjelp til i hele forrige uke. Hud- og revmatologisk avdeling, fysmed, ortopedisk sengepost, infeksjonsmedisin og brystdiagnostisk avdeling er blant dem som har hjulpet til.

– Jeg har fått kjempegod oppfølging, og det har vært stor velvilje blant de ansatte på avdelingene. Det har vært til stor hjelp i forberedelsene, sier Fossan.

LES OGSÅ: Landets beste ambulanselærlinger fra UNN

På ortopediske sengepost var innlagte Oddbjørg Myhre blant dem som stilte opp.

– Det har gått kjempefint. Og så er vi jo begge fra Balsfjord, så det skulle bare mangle, sier Myhre.

For å være best mulig forberedt har også arbeidsgiveren bidratt.

– Balsfjord kommune har vært utrolig fleksible og gitt meg en god støtte underveis, sier Fossan.

Personlig mentor

Med seg i forberedelsene har hun hatt Yvonne Soggemoen som mentor. Soggemoen er prosjektleder for yrkeskonkurransene i helsearbeiderfaget og er også dommer i Sao Paulo. Hun har vært med på fire verdensmesterskap og tre europamesterskap tidligere og vet hva som venter i Brasil.

– Det blir mye oppmerksomhet rundt konkurransene med stort publikum og sendinger på TV. Min rolle er å bidra til at Jenny er best mulig forberedt og vil føle seg trygg i konkurransen, sier Soggemoen.

Totalt skal 19 norske deltakere, som representerer ulike yrkesfag, til Brasil i august. Over 60 nasjoner deltar i yrkes-VM som blir arrangert av Worldskills International.

I morgen klokken 19.45 starter for øvrig NRK1 sendingen av totalt fem programmer fra yrkes-EM i 2014.

Mer informasjon om deltakerne og ekspertene som skal til årets VM i Brasil finner du på worldskills.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.