Fikk hjemlengsel etter ni år i utlandet

Tone Sollie fra Øksnes i Vesterålen er nyansatt sykepleier på medisinsk sengepost A ved UNN Harstad.

Tone Sollie er nyansatt sykepleier på medisinsk sengepost A i Harstad. Foto: Per-Christian Johansen
Det er ikke første gang hun setter sin fot i Vågsfjordens perle.

– Det var her jeg tok min utdannelse som sykepleier. Men denne gangen er planen å kjøpe hus og bli værende. Det føles veldig flott å komme tilbake.

Tones mann er dansk, og de har tilbragt de siste ni årene i Kerteminde på Fyn i Danmark. Der jobbet hun som sykepleier i kommunen, med ansvar for et akutteam.

– Jeg ble etter hvert stødig i dansk, men folk spurte om jeg var fra Grønland, så helt perfekt var det nok ikke, ler Tone.

Fikk kjapp respons

Da hjemlengselen til Norge ble for stor, tok hun opp telefonen og ringte til sykehuset i Harstad.

– Har dere jobb til meg?

Responsen var kjapp og positiv:

– Det fikser vi!

Mannen er også helsearbeider, og har fått jobb som ambulansefagarbeider på Evenskjer. Hjemme er det som en egen liten bedrift.

Med tre barn på 3, 6 og 14 år er det ikke lenger så mye tid til å dyrke gamle hobbyer som jakt og fiske. Men det blir turer hver helg, og så ofte de kan utover det. Og litt styrketrening på gymmen.

– En ny hobby jeg fikk i Danmark var seiling, men den måtte vi legge igjen der nede.

Bachelor i radiografi

I tillegg til sykepleierutdanningen, har hun en bachelor i radiografi, noe som er nyttig å ha i arbeidshverdagen.

– Flere emner på radiografutdanninga var likt det vi lærer på sykepleien. Men det gir en bedre tverrfaglig forståelse, som hjelper i min veiledning og tilrettelegging for pasienter som skal til undersøkelser og behandling. Og så er man jo som radiograf litt «nerd» når det gjelder teknisk utstyr, så i Danmark var jeg superbruker på ultralyd- og blærescanner.

Oppgavene på UNN Harstad er knyttet til pasientoppfølging ved blant annet slag og geriatri, og hun er glad for å jobbe innenfor et felt hvor det er gode muligheter for faglig utvikling.

– Det skjer mye spennende i Harstad, både i jobbsammenheng og utenfor. Mine kolleger er kjempetrivelige, rause, artige, og skaper god stemning. Det gjør at jeg gleder meg til å komme på jobb hver dag, selv når oppgaver presser på.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.