Fikk pris for sin innsats som erfaringskonsulent

Erfaringskonsulent Astrid Weber (36) i Psykisk helse- og rusklinikken ved UNN har mottatt den første nasjonale prisen for erfaringskonsulenter. Den ble hun tildelt på «Sterkere sammen»-konferansen på Gardermoen sist uke.

Weber, som til daglig jobber med å styrke pasientperspektivet og anerkjennelse av erfaringskompetanse internt i Psykisk helse- og rusklinikken i UNN, fikk prisen for sitt fremtredende arbeid med å løfte frem erfaringskompetanse gjennom mange år.

Hun er spesielt opptatt av pasientrettigheter og pasienters behov i møtet med psykisk helse.

– Prisen er gitt til en fantastisk god rollemodell for andre erfaringskonsulenter. For oss var det ingen tvil om hvem som fortjente å få den første prisen, uttalte nestleder Monika Landsverk i den nyetablerte organisasjonen Erfaringssentrum.

– For meg var det en veldig hyggelig overraskelse. Å ansette erfaringskonsulenter for å styrke pasientperspektivet er et nybrottsarbeid som nå begynner å bli lagt merke til. Jeg ønsker å bidra til å endre ting innenfra, basert på egne og andres erfaringer, sier Weber selv.

I fjor sørget hun blant annet for å begeistre Helse- og omsorgsminister Bent Høie i forbindelse med et arrangement ved UNN Åsgård. Det gjorde at Høie også nevnte henne i sin sykehustale for 2017.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.