Firebarnsmamma ny sjef for jordmødrene

Hun er utdannet jordmor, og har vært gjennom tre fødsler selv. Nå er Anita Linnerud-Vågeng (39) ansatt som seksjonsleder for føde/barsel ved UNN Tromsø.

Anita Linnerud-Vågeng er ny seksjonsleder ved føde/barsel UNN Tromsø. Foto: Per-Christian Johansen

Fortsatt tar hun ekstravakter som jordmor når behovet er der, men nå skal Linnerud-Vågeng først og fremst legge forholdene til rette for de rundt 80 medarbeiderne ved fødeseksjonen i Breivika.

– Det blir mest oppmerksomhet på de ansatte nå, ja. At de har det bra på jobb, er også viktig for å gi god pasientbehandling, sier Anita Linnerud-Vågeng, opprinnelig fra Tverlandet i Bodø kommune.

Lederutdanning

Hun meldte overgang fra Nordlandssykehuset til UNN Tromsø for ganske nøyaktig ett år siden. Med seg i bagasjen nordover hadde hun mann og fire barn i alderen 6-12 år, de siste tvillinger.

– Mannen min pendlet allerede til jobb som redningsmann på ambulansehelikopteret i Tromsø. Når det ble ledig stilling som enhetsleder her på føde/barsel, følte jeg at det passet meg bra. Jeg hadde vært konstituert som enhetsleder ved Nordlandssykehuset, og gjennomført ledermobilisering i regi av sykehuset. Jeg hadde også tatt lederutdanning innen personalledelse og kompetanseutvikling ved Nord universitet, sier Bodø-kvinnen.

Travel hverdag

Etter et drøyt halvår ved UNN, ble stillingen som seksjonsleder ved fødeseksjonen ledig i fjor høst. Anita ble oppfordret til å søke, fikk jobben, og har fungert i sin nye rolle siden nyttår.

– Det har vært en hektisk hverdag så langt. Vi har måtte forholde oss til strenge smitteverntiltak grunnet koronapandemien, hatt begrenset tilgang til utenlandske vikarer og vært i en fase med mye rekruttering til nye stillinger. Men det har vært lærerikt og utviklende for egen del, sier Linnerud-Vågeng.

Med mann, fire barn og to hunder (Alaskan malamute) på hjemmebane, har hun ingen problemer med å få dagene til å gå. Fritiden brukes flittig til friluftsliv med familien og hundene, både til fjells på ski og med klatring og padling.

PS! Ny enhetsleder ved seksjonen er fortsatt ikke ansatt. Her kan du lese mer om stillingen, og gjerne søke dersom du vil jobbe med flotte kolleger ved føde/barsel UNN Tromsø.

 

 

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.