Forbedrede lokaler ved hudpoliklinikken

Ved hudpoliklinikken UNN Harstad er de ansatte godt fornøyd etter at lokalene de holder til i nå er utbedret. Det kommer også pasientene til gode, og gjør det lettere å overholde taushetsplikten.

Fra venstre på det nye flotte baderommet ved hudpoliklinikken UNN Harstad: Maria Larsen (overlege), Rita Sander (overlege), Frid Ese (hudsykepleier), Martin Gustafsson (leder spesialistpoliklinikken) og Thrasyvoulos Tzellos (overlege). Foto: Jan Frode Kjensli
De nye rommene er tilrettelagt for ulike type prøvetaking og behandling. Foto: Jan Frode Kjensli
Hudpoliklinikken er en del av Spesialistpoliklinikken som utreder og behandler sykdommer innen revmatologi, nevrologi, hud, øye og øre-nese-hals-området. I 2017 var det 17.123 polikliniske konsultasjoner, hvorav 4.786 dreide seg om hud. I tillegg driver de ansatte med forskning og utdanning.

Pasientsikkerhet

De tre hudlegene deler på to kontorer. Behandlingsrommene var tidligere trange og svært lite egnet. Pasientene kunne bli observert av andre pasienter mens de ble behandlet, og det var store utfordringer med hensyn til taushetsplikt og hygiene.

Nå er det praktisk tilrettelagt og mye bedre plass. Det er lettere for rullestolbrukere å komme fram og pasienten kommer direkte inn i sitt behandlingsrom uten å passere andre. Totalt er det fire behandlingsrom, blant annet et eget rom for sårstell, fotbad, kompresjonsbehandling og eventuell vevsprøver (biopsi) ved legg- og fotsår.

Lysbehandling gis på kroppen, hender/føtter, underlivet, i hodebunnen og tilbys pasienter med psoriasis, atopisk eksem, andre typer eksem og diverse typer håndeksem. Pasienter som plages med kløe grunnet nyresvikt kan også få lys.

Flere muligheter

Nytt flott baderom kan brukes til oljebad, ved tørr hud og kløe. Det brukes også desinfiserende bad med kaliumpermanganat, som virker desinfiserende og kløestillende.

– Vi har også fått pusset opp et eget rom der vi blant annet tar biopsier på hele kroppen, behandler hudkreft, fjerner føflekker og utfører allergitester.

Lokalene fremstår som nye og de ansattte er godt fornøyd. Tre ansatte ved teknisk drift Harstad blir fremhevet for arbeidet;  Rodmar Olsen, Stig-Håkon Jensen og Kyrre Hansen.

 

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.