Forberedt på tøffe, men kloke prioriteringer 

Som et viktig bindeledd mellom fag, kvalitet og system, har tobarnsmamma Marte Lødemel Henriksen (43) med ydmykhet påtatt seg jobben som UNNs nye fagsjef.

marte lødemel henriksen 2023
Marte Lødemel Henriksen ser på jobben som leder for Fag- og kvalitetssenteret som både interessant, spennende og krevende. Foto: Per-Christian Johansen
I starten av mai overtok hun permanent rollen som leder for Fag- og kvalitetssenteret, som erstatter for Haakon Lindekleiv. Med legeutdanning og mange års praksis fra  både spesialist- og kommunehelsetjenesten som ballast, følte hun seg klar for større oppgaver.

– Jeg ble høsten 2019 ansatt som prosjektleder for klinisk kommunikasjon ved kvalitetsavdelinga, og var deretter medisinskfaglig rådgiver. Da fungerte jeg også som stedfortreder og vikar for fagsjefen, og det viste seg å være en utrolig spennende jobb. Jeg ble godt kjent med arbeidsoppgavene, og da stillingen ble lyst ut tenkte jeg: Dette vil jeg gjerne fortsette med, forteller Marte Lødemel Henriksen.

Bredt ansvarsområde

Og den tilliten fikk hun. Men det er en krevende og tidvis altoppslukende rolle Henriksen nå har inntatt, også som fast medlem av UNNs ledergruppe.

Hun skal ikke bare bidra til at UNN gir pasientbehandling på et høyest mulig faglig nivå, men også tenke fremtidsrettet med overordnet ansvar for både kvalitetsavdelingen og senter for pasientnær kunstig intelligens (SPKI).

Det opplever hun som motiverende og engasjerende.

– Jeg er privilegert som får jobbe på tvers av alle fagfelt ved UNN. Rollen som fagsjef er en systemlegejobb som krever tett kontakt med både lederlinjer og de ulike kliniske fagmiljøene. Jeg ønsker å bidra med min erfaring fra både systemarbeid og klinikk til å bygge en robust spesialisthelsetjeneste i Nord-Norge – til det beste for både pasienter og medarbeidere.

– Jeg ønsker også å være ambisiøs på UNNs vegne, slik at vi i UNN kan ivareta vår rolle som helsefaglig spydspiss i Nord-Norge, sier Henriksen.

Krevende tider

Hun er innforstått med at det er krevende tider i vente. Ikke minst med tanke på den forventede mangelen på helsepersonell som vil øke de neste årene.

Derfor vil hun jobbe aktivt i hele helseforetaket, og prøve å bidra til kloke valg og fornuftige prioriteringer.

– Det er viktig for meg å være tett på, slik at jeg vet hva som rører seg i de ulike fagmiljøene og forsøker å fange opp hva som er viktig for dem. Jeg er blant annet jevnlig innom morramøter for legene, sier hun.

Les også: Turid ny sjef i Kvalitetsavdelinga

Turid Røkenes Kristiansen har inntatt jobben som ny leder for Kvalitetsavdelinga, og vil dermed ha et tett samarbeid med den nye sjefen for Fag- og kvalitetssenteret.

Les mer her!

Pasientsikkerhet og et fremtidsrettet pasienttilbud er blant de viktigste målene for universitetssykehusets fagsjef. I dette arbeidet er hennes tidligere rolle som medisinskfaglig rådgiver en viktig medhjelper. Den jobben er lyst ledig ved UNN akkurat nå.

Tilstedeværelse 

– Hvordan løser så den ferske fagsjefen en hektisk arbeidshverdag med familieliv og egen fritid?

– Etter beste evne, svarer Lødemel Henriksen umiddelbart.

Før hun forsikrer om at barna på syv og ni år får masse oppmerksomhet.

– Tilstedeværelse er et nøkkelord, og viktig for at hverdagen skal fungere godt for både store og små. Det får vi til, selv med en krevende jobb. Jeg opplever å ha funnet en god balanse mellom jobb og hjem. Vi er som de fleste andre familier glade i å være ute på tur, i tillegg finner vi mye glede i musikk og kultur.

– Men egen fritid? Den får jeg ta tilbake på et senere tidspunkt, smiler den ferske fagsjefen, opprinnelig fra Straumen i Sørfold.

14 år i Tromsø

Til Tromsø kom hun i 2009 etter først å ha fullført legeutdanning i Tyskland (2007). Deretter ble turnusen gjennomført ved UNN Harstad, før det ventet legejobb på nevrologisk – og etter hvert nevrokirurgisk avdeling – ved UNN Tromsø.

Henriksen har også jobbet i primærhelsetjenesten i  Tromsø kommune en periode, før hun vendte tilbake til UNN i 2019.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.