Her er de første frivillige som denne uken har vært i aksjon ved UNN. Fra venstre: Kristin Fagersand Kulseng, Jorunn Lind Eriksen og Karin Brekkland. Foto: Nina Moe-Nilssen

Første frivillige i aksjon ved UNN

Her er de første frivillige som denne uken har vært i aksjon ved UNN. Fra venstre: Kristin Fagersand Kulseng, Jorunn Lind Eriksen og Karin Brekkland. Foto: Nina Moe-Nilssen

Frivillighetstjenesten ved UNN Tromsø er nå etablert. Ikledd nye røde vester som arbeidsantrekk var de første frivillige i aksjon i går.

Tilbudet retter seg først og fremst mot pasienter og pårørende som trenger hjelp ved besøk på sykehuset. Frem til sommerferien vil de frivillige være til hjelp hver torsdag, men etter hvert vil tilbudet utvides.

Nina Moe-Nilssen er frivillighetskoordinator ved UNN, som foreløpig har rettet dette tilbudet mot sykehuset i Breivika. Foto: Per-Christian Johansen

– Vi vil i løpet av kort tid øke med ytterligere en dag i uken. Det er i alt seks frivillige som starter opp nå før sommeren. Etter sommeren blir det flere og vi håper da å være tilstede de fleste ukedagene, sier frivillighetskoordinator ved UNN, Nina Moe-Nilssen.

Treffpunkter

De frivilliges primære rolle er å være pårørendes forlengede arm. Dette gjennom å være tilstede i ankomstområdene ved UNN Tromsø i Breivika, primært ved hovedinngangen på A6 og ved E1 der distriktsdrosjene levere og henter pasienter.

– De frivillige skal være en støtte for pasienter som kommer til sykehuset uten pårørende. De skal også kunne ta besøksvennoppdrag for pasienter som oppholder seg på sykehuset over lengre tid, legger Moe-Nilssen til.

Karin Brekkland fyller 65 år til sommeren og har ikke vært i jobb de siste årene. Nå har hun meldt seg blant de første frivillige ved UNN. Hun synes «jobben» er interessant, og også har en verdi for henne selv.

– Da jeg ble klar over den nye frivillighetstjenesten ved UNN, tenkte jeg at dette var noe jeg ville prøve. Jeg har kort vei hjemmefra, og kommer meg samtidig ut i et annet miljø der jeg kan gi hjelp til andre. Jeg har selv følt meg spørrende i ulike sammenhenger, så jeg har lært meg å lese folk som trenger hjelp, sier Brekkland.

God mottakelse

Hun og de andre frivillige som så langt har meldt seg til tjeneste har vært gjennom både informasjonsmøte og opplæring for å bli kjent med sykehuset i forkant.

– Det er mye å gjøre seg kjent med i et stort sykehus. Allerede første dagen ble det veldig mange inntrykk, og vi oppdaget fort at mange trenger hjelp, legger Karin Brekkland til.

– Vi håper alle vil ta godt imot de frivillige når de møter dem i sykehuset, enten som pasienter, pårørende eller andre UNN-ansatte. Vi tror dette blir en nyttig tjeneste for alle som oppholder seg i sykehuset, avslutter Moe-Nilssen.

Fra høsten av planlegges det også at de frivillige skal kunne ta oppdrag direkte fra de ulike avdelingene i Breivika. Det vil komme ny informasjon når det blir aktuelt.

Vil du bli frivillig ved UNN? Les mer om frivillighetsarbeidet på unn.no.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.