Håkon Hjemly, fagsjef i Norsk radiografforbund (til venstre), kom på fagdagen til radiografer ved UNN i dag og delte ut spesialistgodkjenning i nukleærmedisin til Kent Alexander Johansen ved PET-senteret på UNN. Foto: Per-Christian Johansen

Første radiografspesialist i nukleærmedisin

Håkon Hjemly, fagsjef i Norsk radiografforbund (til venstre), kom på fagdagen til radiografer ved UNN i dag og delte ut spesialistgodkjenning i nukleærmedisin til Kent Alexander Johansen ved PET-senteret på UNN. Foto: Per-Christian Johansen

På den internasjonale radiografdagen ble UNNs Kent Alexander Johansen utnevnt til Norges første godkjente radiografspesialist i nukleærmedisin.

Utnevnelsen fikk han fra fagsjef Håkon Hjemly i Norsk radiografforbund i forbindelse med fagdagen for radiografer ved UNN.

– Spesialistgodkjenningen i regi av radiografforbundet er etablert for å styrke den kliniske kompetansen blant radiografer. Kent er den første i Norge innen nukleærmedisin, etter at godkjenningen ble etablert i høst. Utnevnelsen skal bidra til å sikre kvaliteten innen klinisk bruk av nukleær medisin, sier Håkon Hjemly.

LES MER om kriteriene for spesialistgodkjenningen her (ekstern lenke)

Stor motivasjon

Norsk radiografforbund ved Håkon Hjemly (til høyre) hadde stand om Radiografens dag i vestibylen ved UNN Tromsø. Her sammen med nyutnevnt radiografspesialist i nukleærmedisin Kent Alexander Johansen. Foto: Per-Christian Johansen
Kent Alexander Johansen jobber til daglig som radiograf ved det nye PET-senteret ved UNN Tromsø. Der foregår det avansert diagnostikk og behandling av i første rekke kreftpasienter, ved hjelp av radioaktive isotoper.

Spesialistkompetansen gis for fem år av gangen, og skal også motivere til å drive opplæring og utvikling av øvrige radiografer, i dette tilfellet ved PET-senteret.

– Det er kanskje litt tilfeldig at jeg er den første i Norge med denne godkjenningen, men det er en stor motivasjon for egen del. Å få denne anerkjennelsen øker lysten til å jobbe ekstra med faget i fremtiden, sier Johansen.

Han har jobbet med nukleærmedisin ved UNN i snart syv år.

– I starten var jeg alene om å være radiograf ved avdelingen, men nå er vi i overtall, sier Kent Alexander Johansen, som mottok mange gratulasjoner fra kollegene i forbindelse med utdelingen.

Fag i stor utvikling

– Nukleærmedisin som fagområde har utviklet seg mye i de senere år og bruksområdene er økende. Det er et stort behov for radiografer som tar ansvar for helheten innen fagutvikling og sikkerhet på dette feltet, heter det i begrunnelsen fra spesialistrådet i Norsk Radiografforbund.

– På sikt blir dette kanskje en offentlig spesialistgodkjenning også, avslutter Håkon Hjemly.

Veronica Klingan var for øvrig den første ved UNN som fikk radiografforbundets spesialistgodkjenning i MR. Det skjedde tidligere i høst.

LES OGSÅ: Gisle på PET-senteret ble årets kollega i Helse Nord.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.