Fra byen i vinden til Vågsfjorden

I juni gikk Veronika Sofie Sommerbakk rett fra skolebenken på Høgskolen i Harstad til sykepleieryrket på medisin A. Der jobber hun nå på nyre-diabetesteamet som tar imot både kroniske og akutte syke pasienter. Det kan variere fra uregulert diabetes, senkomplikasjoner, akutt og kronisk nyresvikt, eller annen problematikk.

– Jeg er fra Tverlandet utenfor Bodø og det var min søster som overtalte meg til å flytte til Harstad. Hun studerte selv barnevern her og bosatte seg. Harstad er en fin familieby, noe som passer meg utmerket da jeg selv er nybakt mor.

Selv om hun nettopp er ferdig med utdannelsen har den unge jenta allerede planene (nesten) klare for veien videre i helsevesenet.

– Etter hvert vil jeg spesialisere meg innen nyre- og diabetes. Eller bli jordmor. Jeg har ikke helt bestemt meg enda.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.