Fra hvitt til grønt

Med et fremtidig mål om en jobb som operasjonssykepleier passer det fint for Marie Halvorsen (26), tidligere angrepsspiller i fotballklubben Fløya, å være tilbake i grønt.

marie
Etter to og et halvt år som sykepleier på sengepost i K3K-klinikken ved UNN Breivika, startet Halvorsen denne uken opp i en rekrutteringsstilling på Dagkirurgen. Der skal hun være det neste halvåret, før hun til høsten håper å bli tatt inn på ABIKO-utdanningen, med operasjonssykepleie som spesialretning.

– Det er fint å få et innblikk i tilværelsen til operasjonssykepleierne på Dagkirurgen. Her ble jeg kastet rett ut i det denne uka, og har allerede fått et inntrykk av jobben. Operasjonssykepleierne lever jo ellers en litt lukket tilværelse, sier Marie Halvorsen, og tenker på den sterile arbeidshverdagen «bak lukkede dører».

26-åringen var ferdig utdannet sykepleier i 2013. Nå er tiden inne for å ta et steg videre.

– Det er jo mye å velge i for sykepleiere. For min del synes jeg operasjonssykepleie er interessant, og jeg har jo hatt litt med kirurgiske pasienter å gjøre på sengeposten i K3K, sier Halvorsen.

Videreutdanningen varer i 18 måneder, og UNN har i samarbeid med UiT, Norges arktiske universitet, tilrettelagt et eget opplegg gjennom ABIKO-stillingene.

– Vi håper at Marie vil trives i rekrutteringsstillingen det neste halvåret, og velger å komme tilbake til oss på Dagkirurgen etter endt videreutdanning, sier seksjonsleder Linda Solbakken.

 

 

 

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.