Fra lærling til fast jobb

Julie Larsen (19) kommer inn med ungdommelig pågangsmot som ny helsefagarbeider på medisinsk sengepost ved UNN Narvik.

Julie Larsen, opprinnelig fra Sortland, er nyutdannet helsefagsarbeider på medisinsk sengepost ved UNN Narvik. Foto: Per-Christian Johansen
To års lærlingtid er dermed over for den opprinnelige Sortland-jenta. Da klaffet det bra at det ble ledig jobb som helsefagarbeider på sengeposten, der Nann Bente Palmquist (67) nå takker for seg etter en lang og innholdsrik karriere.

Pasientenes behov

– Jeg har fått god opplæring og veiledning underveis. Nå ser jeg frem til å kunne jobbe mer selvstendig. Så er det alltid hjelp å få ved behov, sier Julie Larsen.

Som helsefagarbeider kommer hun nært på pasientene, men må overlate medisinering og enkelte prosedyrer til sykepleierne. Likevel synes hun arbeidsoppgavene er givende.

– Det er fint å kunne ivareta pasientenes behov, og jeg har alltid likt å jobbe med mennesker. Flere familiemedlemmer jobber innen helse, og jeg er nok blitt inspirert av dem, fastslår Larsen, som kom over lærlingtilbudet da hun gikk førsteåret på videregående skole i 2019.

Ny hverdag

Dermed har hun fått nyttig pandemierfaring også i forbindelse med lærlingperioden.

– Det har periodevis vært krevende, men også lærerikt. Ikke minst med tanke på smittevernrutiner. Det er en annen hverdag nå enn før pandemien, avslutter den ferske helsefagarbeideren ved UNN Narvik.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.