Frederike lyttet til ryktebørsen i Tyskland – søkte seg til Harstad

Frederike Kruse (32) er ny LIS 3-lege i fordøyelsesmedisin ved UNN Harstad.

Frederike Kruse snakker flytende norsk. Hun var i landet som utvekslingselev for 16 år siden, og har holdt språket ved like. Foto: Per-Christian Johansen
– Jeg er fra Aachen i Tyskland. Det er en liten by nært grensa til Nederland. Den er i hvert fall liten i tysk målestokk, med et innbyggertall nært det samme som Trondheim, smiler Frederike.

Norgesinteressen startet på videregående for 16 år siden, da hun var ett år på utveksling i Haugesund. Etter det har hun holdt språket ved like med nettkurs hjemme i Tyskland.

I fjor ble det retur til Norge, hvor hun begynte å jobbe på Sykehuset Namsos. At hun kun har bodd til sammen to år i Norge, er ikke mulig å høre på Frederike.

– Det at jeg allerede kjente språket gjorde at jeg ønsket meg til Norge. I tillegg har det norske helsevesenet et rykte som godt organisert i Tyskland. En ting som forutsigbarhet i arbeidstid er ingen selvfølge der. Selv om arbeidsdagen skulle sluttet klokken 16.00, kan man ende opp med å måtte jobbe til seint på kveld, sier Kruse.

Nå har hun rørt på seg igjen for å få gjort ferdig spesialiseringen. Akkurat valget av Harstad var tilfeldig. Hun innrømmer at hun ble litt i tvil da hun så at gjennomsnittlig sommertemperatur var 14 grader.

– Jeg må lære meg å gå på ski, for det kan jeg ikke. Men turer med og uten kajakk blir det forhåpentligvis mye av. Det er mange fine turområder, og et rikt tilbud av kaféer og ting som skjer. Ellers er jeg aktiv med musikk, og har spilt fløyte og saksofon i storband.

Hovedsakelig dreier arbeidsoppgavene seg om behandling av pasienter med sykdom i mage/tarm på medisin B ved UNN Harstad. Spesialiseringen varer i drøye tre år.

– Jeg går visitt på sengepostene, og utfører også gastro- og koloskopi, sier hun.

Med på flyttelasset til Harstad er ektemannen som jobber med data. Han jobber foreløpig på hjemmekontor for sin tyske arbeidsgiver, men er på jakt etter jobb i Harstad.

– Planen er å bli værende her også etter spesialiseringen, sier Frederike.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.