Fristet av ny UNN-rolle

 Etter drøye tre lærerike år hos fylkeslegen, er Snorre Manskow Sollid (52) tilbake i UNN-manesjen.

Snorre Manskow Sollid er tilbake ved UNN, nå som driftsleder for operasjonsaktiviteten i OpIn-klinikken. Foto: Per-Christian Johansen
2. juni var Sollid på plass ved UNN i Breivika, som nyansatt driftsleder for operasjonsaktiviteten i OpIn-klinikken. Stillingen er nyopprettet, og skal være samlende for all kirurgisk aktivitet i UNN.

– Det har hele tiden ligget i kortene at jeg skulle tilbake, men det var tilfeldig at det skjedde akkurat nå. Men tre års fravær er passende, sier Manskow Sollid, som i februar 2017 forlot stillingen som avdelingsleder for anestesi og operasjonsavdelingen i UNN.

Da trådte han inn i rollen som assisterende fylkeslege hos fylkesmannen for Troms. Høsten 2018 ble han konstituert som fylkeslege, og har siden 1. januar 2019 fungert som assisterende helse- og sosialdirektør for Troms og Finnmark.

– Det har vært lærerikt og interessant, blant annet å se utenfra hvor viktig UNN er som samfunnsaktør i landsdelen. Jeg har også lært mye om samspillet mellom spesialist- og primærhelsetjenesten, og hvordan det påvirker hverandre, sier Snorre Manskow Sollid.

Nå ser han frem til å jobbe med forbedringer av de totale operasjonsressursene i UNN. På kort sikt handler det om tiltak for å ta igjen etterslep i forbindelse med koronaepidemien. Samtidig skal planer for 2021 etableres i samarbeid med de kirurgiske klinikkene.

Oppdatert: 1. januar 2024 tiltrer Snorre Manskow Sollid som ny sjef for Nevro-, ortopedi- og rehabiliteringsklinikken ved UNN.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.