Full fart nordover

Rune Olsen ønsket seg tilbake til barndomstraktene, og da muligheten åpnet seg i fjor var ikke 50-årsjubilanten sen med å sette kurs fra Førde til bygg 7 helt nord ved UNN på Åsgård.

rune olsen dogn Tromso 2
Psykiater Rune Olsen har funnet seg godt til rette ved UNN på Åsgård, og i de lange korridorene er sparkesykkel et nyttig fremkomstmiddel. Foto: Per-Christian Johansen
Der har han nå funnet seg godt til rette som en av to psykiatere ved døgnposten, en enhet som drifter med 12 senger og håndterer pasienter som er innlagt fra noen dager til uker og måneder.

Med ansettelsen har 50-åringen vært et etterlengtet rekrutteringstilskudd til en utsatt yrkesgruppe ved UNN.

SE VIDEO: Derfor tar Thomas LIS-utdanningen ved UNN på Åsgård!

– Det er ei fin avdeling med god ledelse, og jeg er litt stolt over å få jobbe ved UNN. Jeg brenner litt ekstra for landsdelen, forteller Rune Olsen.

Utdannet i Førde

Han er født i Bergen, vokste opp noen år av barndommen i Tromsø, men har det meste av livet oppholdt seg sør for Dovre.

Etter noen år som allmennlege, blant annet på Skaland og allmennlegevakten i Oslo, startet han på overlegeutdanningen til psykiater i Førde i 2013. Og der ble han værende i nesten 10 år, ved Psykiatrisk klinikk Helse Førde.

– Jeg trivdes godt der, men ønsket meg nordover igjen. Først var jeg her som vikar i fjor sommer, men det ble etter hvert til permanent stilling som jeg er godt fornøyd med.

Den allmennpsykiatriske sengeposten håndterer pasienter som opplever alt fra livskriser til alvorlige sinnslidelser.

– Noen er her på kortere avlastning, mens andre har behov for et lengre døgntilbud, sier Olsen, som var ferdig utdannet psykiater i 2017.

Ski, film – og sparkesykkel

Som avveksling fra jobben er det skiturer på bortoverski som blir prioritert om dagen. Film på TV eller kino er en annen interesse. På kontoret står i tillegg en sparkesykkel lett tilgjengelig.

– Det er lange korridorer og avstander her, så den fant jeg ut var et kjekt fremkomstmiddel i forbindelse med møter andre steder på Åsgård, avslutter Rune Olsen.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.