Gavedryss til kreftsengeposten i Tromsø

Etter medieoppslag om pasienters ønske og behov for radiolyd på kreftsengeposten ved UNN Tromsø, har giverne stått i kø.

Initiativtaker Solveig Worum (til venstre) delte ut DAB-radioer og hodetelefoner til kreftavdelinga ved UNN Tromsø. Her mottas gavene av oversykepleier Bente-Lis Roaldsen, Merethe Hennie Karlsen (Vardesenteret) og Janne H. Tunstad på stråleterapien (til høyre). Foto: Per-Christian Johansen
De siste dagene har oversykepleier Bente-Lis Roaldsen mottatt 24 DAB-radioer, nesten like mange hodetelefoner, en mikrobølgeovn og litt god drikke til glede for pasientene. Gavene har kommet som et resultat av at iTromsø omtalte saken lørdag 9. mars. De var også til stede da gavene ble overrakt tirsdag formiddag.

– Det er overveldende. Vi har vært litt mellombar etter at det gamle radioanlegget (FM) ble koblet fra, og av hensyn til økonomi har det ikke vært prioritert noe nytt. Så dette setter vi stor pris. Nå skal vi finne ut hvordan vi tilpasser dette i avdelingen, slik at alle pasienters ønsker og behov blir ivaretatt. Ikke minst hvordan vi skal bruke radioene på de rommene der det ligger flere pasienter sammen, sier Roaldsen.

Til glede for mange pasienter

Så stor har givergleden vært at hun ønsker å dele gavene med andre avdelinger som ivaretar kreftpasienter ved UNN Tromsø. Blant annet stråleterapien og Vardesenteret.

– Kreftpasientene oppholder seg flere steder i sykehuset. Derfor er dette et fint bidrag som mange pasienter får nyte godt av, legger Roaldsen til.

– Vi har 500 kreftpasienter innom Vardesenteret hver måned, så for våre besøkende er dette en flott gave, sier senterleder Merethe Hennie Karlsen ved Vardesenteret, som UNN driver i samarbeid med Kreftforeningen.

Mangeårig næringslivsleder Solveig Worum var en av initiativtakerne til innsamlingen. Hun er selv kreftsyk, og godt kjent med krefttilbudet ved UNN.

NRK Troms var blant giverne, og stilte med tre DAB-radioer sist fredag.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.