Gisle er Årets kollega i Helse Nord

Da konkurransen «Årets kollega 2018» ble lansert i Helse Nord, var helsefagarbeider Gunn Karin Skoglund ved PET-senteret i UNN rask på tastaturet. Hun nominerte kollega Gisle Iversen (31), og beskrev han som en opplagt vinnerkandidat.

Gisle Iversen, bioingeniør ved PET-senteret i Nukleærmedisinsk seksjon ved UNN, er kåret til Årets kollega 2018 i Helse Nord. Det sørget en nominasjon fra helsefagarbeider Gunn Karin Skoglund for. Foto: Per-Christian Johansen
Avdelingsleder Rune Sundset (til høyre) sto på vegne av Helse Nord for utdelingen av prisen Årets kollega til bioingeniør Gisle Iversen, til glede for øvrige ansatte ved PET-senteret UNN Tromsø. Foto: Per-Christian Johansen
Og vinner ble han. Bioingeniøren ved Nukleærmedisinsk seksjon stakk av med seieren da prisen ble offentliggjort på den regionale Pasientsikkerhetskonferansen i Bodø onsdag ettermiddag.

Det var programkomiteen for konferansen som tok initiativ til konkurransen, med mål om å fokusere ekstra på arbeidsmiljø og pasientsikkerhet. Det skjer samtidig som UNN og de øvrige helseforetakene i Helse Nord er midt i gjennomføringen av ForBedring 2019, en undersøkelse om nettopp arbeidsmiljø og pasientsikkerhet (red.anm til UNN-ansatte: Undersøkelsen gjennomføres i MinGat).

«Tatt på senga»

– Jeg visste at jeg var nominert. Men jeg trodde ikke helt at jeg ville gå til topps, og ble tatt litt på senga av avgjørelsen, sier Gisle Iversen, som selv ikke kunne delta under prisutdelingen i Bodø.

I stedet improviserte kollegene ved PET-senteret, og lagde en egen markering. Det satte 31-åringen pris på.

– Trivelig det. Tusen takk for at jeg ble nominert, sier Gisle til applaus fra kollegene.

Gunn Karin Skoglund trakk i sin begrunnelse frem følgende da hun nominerte Iversen:

– Han fortjener denne tittelen fordi han alltid sprer positivitet, og han er aldri sur. Han er med på å lage og spre et godt arbeidsmiljø. Han er utrolig hjelpsom, og sier aldri nei. Selv når han har dårlig tid, prøver han å hjelpe til. Det vi andre ikke kan eller vet noe om, kan vi spørre Gisle om og så ordner han opp eller finner han ut av det. Han er avdelingens «potet», og er godt likt blant alle ansatte og blant pasienter. Han er også en morroklump uten like.

– Velfortjent

Skoglund og de øvrige kollegene ble glad da beskjeden kom om at Gisle var kåret til vinner av konkurransen. Det samme gjorde avdelingsleder Rune Sundset ved PET-senteret.

– Dette er veldig hyggelig og en absolutt velfortjent anerkjennelse til Gisle, beskriver Sundset.

Gisle Iversen har jobbet som bioingeniør ved UNN siden 2011 – både i Tromsø og Harstad – og har også vært innom Helse Nord IKT en kortere periode. Siden 2017 har han vært tilknyttet Nukleærmedisinsk seksjon i Tromsø og det nye PET-senteret som offisielt ble åpnet 1. juni i fjor. Nå jobber han i første rekke med pasientbehandling (undersøkelser) og labvirksomhet.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.