Grep sjansen – dro nordover

Da fotballkarrieren tok slutt, ble utdanning prioritert. Deretter forlot Maria Hiim (26) snøfattige Sandnes og satte kursen mot nord. Her ble det jobb som fysioterapeut ved UNN.

maria hiim 4
Maria Hiim er på plass i lokalene til Pusterommet ved UNN Tromsø, der det blant annet blir spinningstimer med kreftpasienter. Foto: Per-Christian Johansen
I september ble hun med på kjærestens flyttelass til Tromsø, litt på lykke og fromme og på jakt etter jobb. Den dukket raskt opp, og siden 1. november har Maria vært en del av Pusterommet ved UNN Tromsø.

Tilbudet ble åpnet for et drøyt år siden, og retter seg mot kreftrammede pasienter.

– Når kjæresten fikk fast jobb i politiet her, håpet jeg at det ordnet seg med jobb for min del også. Og nå er jeg superheldig som er her ved Pusterommet. Det ble litt vinn-vinn for oss, sier Maria Hiim.

Skadetrøbbel

Å vinne har hun god kjennskap til fra en fotballkarriere på norsk toppnivå med Klepp og Røa. Sistnevnte spilte hun for da hun bodde i Oslo og utdannet seg til fysioterapeut.

Men ironisk nok var det en trøblete ankel som satte en stopper for fotballkarrieren. Som 23-åring la hun derfor fotballskoene på hylla i 2020.

– Underveis i studiene erfarte jeg at fysioterapi er mer enn idrett. Det å hjelpe andre som møter utfordringer i livet – som kreftpasienter her ved Pusterommet – er givende og interessant. Jeg har allerede funnet meg veldig godt til rette, sier rogalendingen.

Hjelpe til kreftpasienter

Sammen med kollega Stine Bergan ser hun frem til å veilede og aktivisere pasienter som ønsker et avbrekk fra et alvorlig sykdomsforløp. Hiim tror det kan bidra til å hjelpe pasientene både fysisk og psykisk.

Hun tar også utdanningen «Trening og kreft» for å spesialisere seg innenfor fagområdet.

– For mange kan Pusterommet være et fristed hvor pasientene i stedet for å fokusere på sykdomsprat kan jobbe mot egne mål og oppleve mestringsfølelse. Fysisk aktivitet er ikke bare til hjelp for å tåle behandlingen bedre, men også mestre livet etter behandlingene, sier Maria Hiim.

Selv finner hun glede i både jobb og fritid med sin nye tilværelse i nord. I påvente av ny jobb, fikk hun tid til å etablere hobbyer som baking og strikking.

Og med vinteren på plass allerede ser hun frem til naturopplevelser med ski på beina.

– Det blir toppturer nå, ja. Det har ikke vært så mye av det på vinteren tidligere, men nå må det prøves, smiler fysioterapeuten og ser utover snødekte fjell i alle retninger.

Nysgjerrig på tilbudet som gis ved Pusterommet ved UNN Tromsø? Les mer her!

 

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.