Charles Aune-Lundberg, Christina Rebekka Eriksen og Trine Lynghaug (t.h) var til stede på førpremieren på sesong 2 av «113». Foto: Per-Christian Johansen

Gru-gleder seg til «113»-premiere

Charles Aune-Lundberg, Christina Rebekka Eriksen og Trine Lynghaug (t.h) var til stede på førpremieren på sesong 2 av «113». Foto: Per-Christian Johansen

Når sesong 2 av «113» ruller over tv-skjermene på søndag, er det to ambulansearbeidere som er ekstra spent på mottakelsen.

Christina Rebekka Eriksen (t.h) og Trine Lynghaug. Foto: Bernt Olsen, NRK
Christina Rebekka Eriksen fra Harstad og Trine Lynghaug fra Sørreisa er to av de UNN-ansatte som følges tettest i den andre sesongen av suksess-serien. Allerede i den første episoden får tv-seerne stifte bekjentskap med duoen, som kommer med mye lyd.

– Vi sier mye rart, konstaterer Christina, som ikke legger skjul på at hun er svært spent på tida som kommer.

– Vi prater mye mannskit, poengterer Trine, før hun setter i en latter tv-seerne kommer til å bli godt kjent med denne høsten.

Torsdag var begge til stede på Verdensteatret i Tromsø, da UNN-ansatte var invitert til førpremiere på den første episoden. Charles Aune-Lundberg var også på plass. Han var med i den første sesongen av «113», og vet hva som venter kollegene.

Mens Charles Aune-Lundberg var med også i den første sesongen av «113», er Christina Rebekka Eriksen (t.v) og Trine Lynghaug nye fjes for tv-seerne. Foto: Per-Christian Johansen

– De kommer til å få enda mer oppmerksomhet enn vi andre fikk i fjor. De er alltid i godt humør, og flirer mye. Christina og Trine er uten tvil to av mine favorittkolleger, de gir meg en vanvittig arbeidsglede. Og så er de ekstremt dyktige fagfolk, sier bardudølen, som også er blant frontfigurene i årets sesong.

Det får seerne en smakebit på allerede i forbindelse med søndagens premiere.

LES OGSÅ: Feiret Gullruten-seier og ny sesong av «113»

1000 timer med opptak

Opptakene til sesong 2 ble gjort høsten 2019. I 40 uker har regissør Helga Bones og klipper Kåre Johannes Inderberg jobbet med redigere 1000 timer med opptak fra Tromsø, Nordkjosbotn og Skjervøy.

Før episoden ble vist på Verdensteatret torsdag, fikk de UNN-ansatte mange lovord både fra ledelsen i UNN og NRK.

– Jeg beundrer dere som har stilt opp og gjort dette mulig. Dere har vært utrolig fleksible på alle opptaksstedene, sa regissør Bones.

Den første episoden av «113», sesong 2, sendes på NRK1 søndag klokka 19.45.

LES OGSÅ: Her er UNNs nye tv-stjerner

Fakta: «113», sesong 2
  • Produsert av NRK Nord-Norge
  • Opptakene ble gjort høst/vinter 2019, før korona-pandemien.
  • Ti episoder a 39 minutter
  • Første sesong hadde premiere januar 2019 og ble en publikumsfavoritt. Serien vant også Gullruten.
  • Prosjektleder: Hans Aage Hansen
  • Regi: Helga Bones

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.