Gull i VM med hjelp fra UNN

Jenny-Marlen Fossan la forberedelsene blant annet til UNN. Nå kan hun titulere seg verdens beste helsefagarbeider.

jenny
Jenny-Marlen S. Fossan gliser bredt og jubler med gullmedaljen som smakte fortreffelig etter VM i Brasil som ble avgjort i helgen. Foto: WorldSkills Norway

– Det er helt sykt, tenk at jeg fikk gull da! Jeg håper dette bidrar til at flere velger helsefagarbeiderutdanning i årene fremover, sier Jenny Marlen til worldskills.no.

I slutten av mai oppholdt hun seg på UNN i Breivika. Her fikk hun kyndig hjelp og trening før yrkes-VM i Brasil. Mesterskapet ble avsluttet i helgen, og der gikk den opprinnelige Oslo-jenta helt til topps i konkurransen for helsefagarbeidere.

– Tenk at arbeidet mitt ga topplassering. Jeg er nesten stum, jeg vet ikke hva jeg skal si, stotrer Jenny fram like etter at hun fikk sin gullmedalje i natt norsk tid.

– Det kan nesten ikke beskrives, det er en veldig rar følelse. Jeg fikk sjokk da de sa Norway og navnet mitt, legger hun til overfor worldskills.no.

Tøffe konkurrenter

Konkurransen i Brasil ble avviklet over fire dager. Selv følte Jenny at hun slet i innledningen. Og konkurrentene var mange og gode. Med gullmedaljen om halsen er hun overbevist om at gode forberedelser bidro til å sikre den gjeveste belønningen.

– Jeg har trent masse, nå har jeg virkelig fått lønn for strevet. Jeg synes det var så mange andre som var så gode. Noen av konkurrentene har virket veldig selvsikre. Jeg har vært en del usikker, og føler at starten ikke var så veldig god, oppsummerer helsefagarbeideren som til daglig jobber ved Balsfjord bo- og servicesenter på Storsteinnes.

– Denne medaljen viser at jeg er god i faget. Den viser også at jeg liker å utfordre meg selv og kjøre i gang med nye oppgaver. Jeg er så glad. Dette betyr utrolig mye for meg. Jeg har trent masse, nå har jeg virkelig fått lønn for strevet. Pasientene mine de har alltid fått god behandling, og det skal de fortsette å få, avslutter Jenne-Marlen S. Fossan overfor worldskills.no.

Les mer, se flere bilder og video på worldskills.no

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.