Hedret for sitt engasjement

Overlege Hanne Frøyshov mottok sist uke hyllest fra Troms legeforening.

Det var under årsmøtet i legeforeningen at Frøyshov mottok prisen. UNN-overlegen ved medisinsk avdeling i Harstad fremheves for sitt engasjement for pasientene, og for sin kamp for åpenhet om resultater og prosesser ved sykehuset.

–  Hanne Frøyshov har vært tillitsvalgt for legene i UNN fra 2008 og frem til i dag, hun har vært styremedlem i Troms legeforening, og satt som ansattes representant i UNNs styre fra 2009 – mai 2015. Hun har engasjert seg for pasientene, sykehuset og dem som jobber der på en uredd og saklig måte, og har måttet tåle stort press. Hun har kjempet for åpenhet om resultater og prosesser i sykehuset. Hun har særlig talt lokalsykehuspasientene sin sak i UNN, med ekstra fokus på alderdomsmedisin, skriver Troms legeforening i en pressemelding.

– Ja, jeg kjenner meg jo igjen i den beskrivelsen. Det var hyggelig å få prisen, selv om jeg føler meg litt «liten» sammenliknet med andre som har fått den tidligere, sier Hanne Frøyshov til pingvinavisa.no.

I pressemeldingen fremgår det også at Frøyshov nå tar permisjon fra UNN Harstad i ett år. Hun skal flytte til Tyskland med mann og barn.

– Vi reiser i august. Men jeg kommer tilbake i jobb igjen etter året i Tyskland, det har jeg lovet, sier Frøyshov, som skal bruke deler av utenlandsoppholdet til forskningsarbeid.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.