Helt til topps i yrkes-NM

Silje-Katrin Mathisen og Siv-Ragnhild Bjørnstad gikk helt til topps under yrkes-NM i Trondheim i oktober.

De ferske, nyutdannede fagarbeiderne fra ambulansestasjonen i Tromsø, deltok i yrkes-NM for første gang. Tidligere i år vant de NNM på hjemmebane, mens de fortsatt var lærlinger. Nå utkonkurrerte de øvrige motstandere fra hele landet.

Et team fra Helse Midt, Møre og Romsdal kom på 2. plass, mens 3. plassen gikk til Helse Sørøst Oslo.

– Vi er storfornøyd og veldig glad, sier Silje-Katrin Mathisen.

– Det gikk veldig bra i konkurransen. Vi fremsto med god ledelse, effektivitet og gjorde korrekte beslutninger, sier Siv-Ragnhild Bjørnstad.

Tre oppgaver

Konkurransen ble avviklet over tre dager. Hendelsene deltakerne skulle løse var knyttet til en iscenesatt trafikkulykke, en forvirret dame i en park som trengte hjelp, samt en hodeskade etter et fall i hjemmet.

– Oppgavene var utfordrende, men vi følte vi klarte å ta gode avgjørelser, forklarer Silje Mathisen.

Totalt deltok det åtte lag fra hele landet.

– Vi var spente før avgjørelsen kom. Konkurransen var tøff, og de andre var også gode. Men vi følte vi hadde gjort det bra, oppsummerer Mathisen og Bjørnstad.

Nyutdannet

De to har i løpet av sommeren og høsten bestått fagprøvene som lærlinger, og er nå ansatt som fagarbeidere ved ambulansestasjonen ved UNN Breivika.

– Vi er selvfølgelig stolte over jentenes innsats, en fantastisk prestasjon. Det viser at det målrettede arbeidet som er gjort over mange år ved ambulansestasjonen i Tromsø gir resultater, sier seksjonsleder Eirik Skurdal.

Yrkes-NM arrangeres av Worldskills Norway. Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner. Det arrangeres også europamesterskap for yrkesfag, men foreløpig er ikke ambulansefag en av grenene det konkurreres i der.

Her kan du lese mer om Worldskills Norway og yrkes-NM i Trondheim.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.