Her er UNN-legen som spiller på flere strenger

Til daglig sjekker han pasienter for plager i ører, nese og hals. Men for den tidligere skiskytteren Hans Prøsch fungerer også musikken "midt i blinken".

musikk
Øre-nese-hals-lege Hans Prøsch ved UNN Harstad har flere strenger å spille på. Det bidrar han med også kulturelt. Foto: Per-Christian Johansen
Trønderen har bokstavelig talt mange strenger å spille på. Og trives med det. Musikkinteressen har også kulturavdelingen ved sykehuset oppdaget. Dermed ble det fremføring av den selvkomponerte låten «Ti tusen stjerna» på julekonserten ved UNN Harstad i desember.

– Det var hyggelig. Låta fikk jeg også fremføre på en julekonsert for en fullstappet Rørøs kirke, forteller Hans Prøsch.

Se doktor Prøsch synge og spille en smakebit av julelåten her (lenke til UNNs Facebook-side)

Idrettsmedisin

Interessen for medisin og idrett har også gjort ham aktuell for oppgaver i regi av Olympiatoppen. Tidligere har han blant annet bidratt som lege rundt juniorlandslaget i skiskyting.

– Jeg har hatt litt kontakt med Olympiatoppen med tanke på min erfaring innen idrettsmedisin. Men skal jeg inn i en mer omfattende rolle der, vil det nok kreve tilpasning i forhold til min daglige jobb, sier Prøsch.

Allsidig doktor

Som øre-nese-hals-lege er han én av tre fast ansatte med ansvar for denne pasientgruppen ved UNN Harstad. Jobboppgavene inkluderer både poliklinisk virksomhet og operasjoner.

– Det er nok å gjøre, ja. I tillegg til diagnostisering av sykdommer i hode/halsområdet, der man også oppdager en god del tilfeller av kreft, har vi 1-2 operasjonsdager pr. uke for ulike plager, sier Prøsch, som for øyeblikket er i 50 prosent pappapermisjon.

Det gir han litt ekstra tid til å dyrke favoritthobbyen: Musikk.

Nylig ble en ny låt lansert, denne gangen av det lystige slaget. «M7 Street» er laget for å promotere fjelløpet «Molde 7 topper» som arrangeres i slutten av mai.

– Musikk har fulgt meg hele livet, og jeg har skrevet en del låter etter å ha deltatt på et par låtskrivercamper i Trondheim i 2011/12. Ved UNN spiller jeg gjerne på lunsjkonserter og tilstelninger innimellom, det er bare hyggelig, sier den opprinnelige trønderen.

Her kan du høre litt av låta «M7 Street», som er tilgjengelig på ulike nettsteder som streamer musikk.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.