Historien om de lønnsomme stegene

Kato Ringberg og hans kolleger på lageret ved UNN Harstad går 20-30.000 skritt daglig hver i arbeidet med å etterfylle avdelingslagrene.

varekostnader Kato
Kato Ringberg og medarbeiderne på operativ lagerdrift går i dag de skrittene sykepleierne måtte gå tidligere. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress
Dette er lønnsomme skritt, fordi mange av disse tidligere måtte gås av sykepleiere.

– Sykepleierne skal ikke bruke arbeidstiden sin på å vandre flere kilometer for å få etterfylt avdelingslagrene, det er klart, så omorganiseringa er åpenbart fornuftig, mener Ringberg, som oppsummerer erfaringene for egen del med både plusser og minuser.

– På den ene siden har vi fått mye bedre kontroll og oversikt i arbeidshverdagen vår, nå når behovet for varer og materiell er blitt tydeligere. På den andre siden har vi åpenbart fått mye mer å gjøre, mens vi foreløpig har holdt oss innenfor samme antall ansatte, sier han.

– Men jo flere avdelinger som velger å overlate hele ansvaret for lagerstyringen til dere, jo mer rutinert og dyktig vil dere bli?

– Åpenbart! Hver avdeling bruker 0,2-0,5 stilling til arbeidet med å følge opp lageret. Det vil si at vi som jobber med den operative driften av lageret trenger tre avdelinger for å «forsvare» ei stilling her hos oss. I dag er vi fire medarbeidere her, men vi øker til fem i løpet av våren, forteller han, men understreker at han og hans kolleger har ansvar for mer enn bare å etterfylle lagrene ute på avdelingene.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.