Historien om tonerne

UNN har full oversikt over hvilke varer og verdier som befinner seg på de ulike avdelingslagrene. Men ute på avdelingene finnes det også varer ingen har kontroll over.

varekostnad Gorill 1
Gørill Stødle Mikalsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress

– Av og til får vi opplevelser som gir oss en liten idé om hvor store verdier som kan befinne seg på de forskjellige kontorene rundt omkring i organisasjonen, forteller Gørill Stødle Mikalsen, seksjonsleder ved forsyningsavdelingen.

Hun nevner et eksempel da en avdeling hadde gjort en skikkelig ryddedugnad på avdelingen sin: Etter at ryddejobben var unnagjort kom det trillende to fullastede vogner med varer i retur til forsyningsavdelingen.

– I denne haugen fant vi tonerkassetter til printere som hadde en verdi på 60-70.000 kroner, noe som illustrerer en uvane som sannsynligvis er utbredt: Når man henter en ny tonerkassett til printeren, henter man ikke bare én, men gjerne flere – eller flere farger – til neste gang en tonerkassett går tom. Disse kassettene blir liggende ute på avdelingene, ofte til etter overgått utløpsdato eller etter at avdelingene har fått nye skrivere som krever andre former for tonerkassetter. På denne måten skapes et kostbart svinn.

– Denne uvanen er uheldig både i et kostnadsperspektiv og med hensyn til miljø og klima, påpeker Stødle Mikalsen.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.