Hoppet på UNN-skuta da pandemien rammet reiselivet

Usikkerhet som følge av pandemien gjorde at Kiku Schjølberg (42) forlot Hurtigruten og i stedet «ankret opp» i Breivika.  Nå er hun blitt UNNs nye foretakscontroller.

Kiku Schjølberg er ny foretakscontroller ved UNN. Foto: Per-Christian Johansen
Med utdannelse innen økonomi, markedsføring og strategisk ledelse, vil Schjølberg nå bistå administrerende direktør og toppledelsen med å nå mål og krav som stilles til sykehuset.

Oppfølging av styringshjul og dialogavtaler til klinikker og sentre blir blant hovedoppgavene.

– Jeg kom til UNN høsten 2020, til en stilling som klinikkrådgiver ved NOR-klinikken. Da føltes timingen riktig, med tanke på usikkerheten som rådet i reiselivet i forbindelse med pandemien. Da stillingen som foretakscontroller ble ledig, føltes den enda mer tilpasset min kompetanse innen analysearbeid, overvåking av prestasjoner, inntektsoptimalisering og oppfølging av strategier, sier Kiku Schjølberg.

I samme retning

Hun startet opp i februar måned, og er fortsatt i en innkjøringsfase. Samtidig har hun funnet seg godt til rette, og er i full gang med å se på forbedringsområder å ta tak i på både kort og lengre sikt.

– UNN er en stor organisasjon som har mange ressurser å spille på. Utfordringen er å få alle til å dra i samme retning, og det vil jeg prøve å bidra til. I første omgang jobber jeg med å bli best mulig kjent med hver klinikk og hvert senter, sier den 42 år gamle tobarnsmoren.

Med seg i bagasjen har hun også 15 år med ledererfaring fra både hotellbransjen og Hurtigruten. Sistnevnte sted var hun ansatt som Revenue manager.

 

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.