Hotellsenger bedrer pasientilbudet

Nå har UNN Narvik fått egen hotellfløy. Med totalt åtte sengeplasser skal de øke godfølelsen blant pasientene.

[su_bilde1][su_bilde2]Torsdag var det offisiell åpning av pasienthotellet ved UNN Narvik. De seks aktuelle rommene som er etablert og innredet som et hotelltilbud i sykehuset ble tatt i bruk i månedsskiftet, og er allerede utnyttet med fullt belegg enkelte dager.

– Vi har hatt en flott start og fått fine tilbakemeldinger. Pasientene synes det er godt å kunne få litt ekstra ro, samtidig som de har nærhet til sykehuset, sier driftsansvarlig ved pasienthotellet i Narvik, Merethe Sævenstad. Hun er i utgangspunktet ansatt som kostvert ved sykehuset, og har fått utvidet ansvar med organisering av hotelldriften.

Nyttig etablering

Hotellplanene har vært jobbet med i lang tid. Nå ser Ove Laupstad, avtroppende leder for driftsrådet ved UNN Narvik, frem til å utnytte mulighetene hotelldriften gir.

– Det er på sin plass å gratulerer hverandre med etableringen. UNN har en offensiv profil rettet mot pasienthotell, og for pasienter i nord som har lange avstander å forholde seg til er dette et bra tilbud. Vi skal – som ved det nye Pingvinhotellet i Tromsø – jobbe etter begrepet ”mest gjest”, og bidra til å gi pasientene godfølelsen i det som ellers kan være en utfordrende hverdag med sykdom, sa Ove Laupstad i forbindelse med åpningen.

 Han er samtidig tydelig på viktigheten av et godt samarbeid mellom fagfolkene for hotelldrift i Tromsø og de kliniske fagfolkene ved sykehuset i Narvik. Booking av rom gjennomføres av de ansatte ved Pingvinhotellet i Tromsø, mens oppfølgingen av pasientene gjøres av personalet i Narvik. Eksempelvis er det personalet på føde/gyn-avdelingen som følger hotellgjestene som ankommer sent om kvelden til hotellrommene sine.

I en startfase blir det derfor en øvelse for de ansatte i Narvik å tilpasse seg mulighetene hotelltilbudet gir.

– Dette vil være en ekstra positiv faktor for enkelte pasientgrupper som skal behandles i Narvik. Nå kan de få et helhetlig tilbud der de slipper å tenke på overnatting på ordinære hoteller i sentrum, samtidig som de slipper å ligge på en hektisk sengepost med mer støy , sier Laupstad.

Møteplass for pasientene

De seks rommene ved pasienthotellet – med totalt åtte senger – er fordelt som to dobbeltrom med egen dusj og toalett, ett enkeltrom med kun toalett og tre enkeltrom som deler toalett/bad. De doble rommene er primært rettet mot pasienter med pårørende. Det er også plass til klappsenger ved behov.

Gjestene har også et eget spiserom/kjøkken tilgjengelig.

– Her kan de slappe av og også møte likesinnede med samme type sykdommer. Vi prøver å legge til rette best mulig, og for egen del handler det om å koordinere oppfølgingen av gjestene, sier Merethe Sævenstad.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

[wysija_form id="1"]