Ansgar Gabrielsen besøkte onsdag UNN Tromsø for første gang som styreleder. Da ble det blant annet besøk i Akuttmedisinsk klinikk. Her hilser han på anestesi- og helikopterlege Bård Rannestad. Foto: Per-Christian Johansen

Hyggelig førsteinntrykk av UNN for Ansgar Gabrielsen

Ansgar Gabrielsen besøkte onsdag UNN Tromsø for første gang som styreleder. Da ble det blant annet besøk i Akuttmedisinsk klinikk. Her hilser han på anestesi- og helikopterlege Bård Rannestad. Foto: Per-Christian Johansen

- Vi kan ikke gjøre hallingkast med en bedrift på over 6.300 ansatte, sa nyutnevnt styreleder Ansgar Gabrielsen (62) i forbindelse med sitt første møte med UNN-miljøet.

Konstituert direktør Marit Lind og konstituert viseadministrerende direktør Einar Bugge (til høyre) var vertskap da den nye styrelederen Ansgar Gabrielsen kom på besøk første gang i mars. Foto: Per-Christian Johansen
Media ønsket også en bit av Ansgar Gabrielsen som nyvalgt styreleder ved UNN. Her intervjues han av NRK. Foto: Per-Christian Johansen
Ansgar Gabrielsen var i godt humør under sitt første besøk som styreleder ved UNN og ser optimistisk på arbeidet fremover. Foto: Per-Christian Johansen
Sørlendingen med bosted i hovedstaden tilbragte onsdagen ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Breivika. Det var hans første besøk nordover etter at Helse Nord i forrige uke kunngjorde at den tidligere helseministeren ble ny styreleder ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

– Veldrevet sykehus

I løpet av noen hektiske timer hilste Ansgar Gabrielsen på administrasjonen, var i møte med konstituert direktør Marit Lind, møtte hele ledergruppa ved sykehuset og fikk besøkt noen av klinikkene i Breivika.

– Jeg har jo vært her også tidligere, blant annet på 1990-tallet da Knut Schrøder var direktør, minnet den tidligere stortingspolitikeren og helseministeren fra Høyre om.

– I dag har jeg blitt litt kjent med dagens drift og ledelse av sykehuset. Så langt har jeg vel flere spørsmål enn svar. Og jeg har ingen programerklæring med meg. UNN er et veldrevet sykehus som befolkningen i nord skal kunne være stolt av. Det jobbes etter fastlagte strategier og mål, og det blir neppe noen revolusjon med meg som styreleder. Vi kan ikke gjøre hallingkast med en bedrift på over 6.300 ansatte, fortalte Ansgar Gabrielsen i sitt første møte med lokal media.

Og minnet om at han også har god kjennskap til avgått styreleder Jorhill Andreassen, som var sammen med ham som Høyre-politiker i Oslo i regjeringstiden.

– Og jeg blir nok å snakke med henne igjen, la den nye styrelederen til, og tenkte på Andreassens lange fartstid og erfaring fra UNN-styret.

Direktørjakt

Første ordinære møte med det nye styret ved sykehuset finner sted 24.-25. april. Da vil styret også legge en felles plan for rekruttering av ny direktør. Under dagens besøk var konstituert direktør Marit Lind og konstituert viseadministrerende direktør, Einar Bugge, hovedvertskap.

Og det blir Lind som Ansgar Gabrielsen vil jobbe tettest med de nærmeste månedene.

– Den nye direktøren vil bli den som er best egnet til å gjennomføre den jobben. Det arbeidet vil vi ta fatt på veldig fort. Inntil videre vet jeg at vi har en god og dyktig ledelse ved sykehuset, sier den ferske styrelederen.

Tone ned konfliktnivået

Han har naturligvis fått med seg reaksjonene fra ulike miljøer, både internt i UNN og i nærliggende kommuner og fylker knyttet til utnevnelsen av nytt styre.

Uroen rundt tidligere direktør Tor Ingebrigtsen, og PCI-striden rettet mot Helse Nord, er Gabrielsen også godt kjent med.

Han ser likevel frem til jobben som styreleder ved sykehuset.

– Jeg ble personlig fristet av denne jobben fordi det handlet om Universitetssykehuset i Nord-Norge. Dette er en landsdel jeg har relasjoner til, blant annet er min kone fra Nord-Norge. At det har vært en del støy og uro er jeg godt kjent med og det må vi bare forholde oss til. Jeg skal prøve å bidra til å dempe dette og løfte UNN fremover, gjerne med en større grad av harmoni. UNN har mange funksjoner som skal ivaretas, både som lokal-, regions- og universitetssykehus. Nå skal vi videreføre de mange gode tingene, og se på hva vi kan forbedre til det beste for pasientene, avslutter Ansgar Gabrielsen.

 Fakta om den nye styrelederen:

* Født  i Mandal
* Tidligere politiker for Høyre
* Ordfører i Lindesnes 1987-1993
* Første gang innvalgt på Stortinget i 1993
* Næringsminister 2001-2004
* Helseminister 2004-2005
* Gikk ut av rikspolitikken høsten 2005
* Etablerte i 2007 AGC Consult AS i Oslo, et selskap som driver med bedriftsrådgivning og annen rådgivning. Er daglig leder og styreleder for selskapet p.t.
* I 2008 utga han boken «Brev til en minister»
* I 2012 ble han for en periode tilknyttet kommunikasjonsbyrået Gambit Hill + Knowlton strategies som seniorrådgiver
* Nestleder i Helse Sør-Øst RHF fra 2012-2014

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.