jentoft

Helga Jentoft mottok i forrige uke Medaljen for lang og tro tjeneste under markeringen for hennes knapt 45 år ved sykehuset. Det kom overraskende på 71-åringen. Foto: Per-Christian Johansen

Hyllet med medalje for lang og tro tjeneste

jentoft
Helga Jentoft mottok i forrige uke Medaljen for lang og tro tjeneste under markeringen for hennes knapt 45 år ved sykehuset. Det kom overraskende på 71-åringen. Foto: Per-Christian Johansen

Etter nesten 45 års innsats for UNN var det høyst fortjent at Helga Jentoft (71) ble takket av med Medaljen for lang og tro tjeneste.

avslutning
Direktørene Tor Ingebrigtsen og Marit Lind overrakte medaljen og diplomet for lang og tro tjeneste til Helga Jentoft (øverste bilde). På markeringen for Helgas 45 år ved UNN bidro blant annet datteren Wenche Maria Jentoft med vakker sang, mens kollegene sto i kø for å gratulere og takke Helga Jentoft for innsatsen. Foto: Per-Christian Johansen
Fortsatt er hun ansatt i en deltidsstilling ved Universitetssykehuset Nord-Norge, men i forrige uke ble Jentoft formelt takket for sin lange karriere ved sykehuset.

Det skjedde med familie og kolleger til stede, og med en overraskelse fra UNN-direktør Tor Ingebrigtsen og viseadministrerende direktør Marit Lind: Medaljen for lang og tro tjeneste fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

– Det var jo ekstra hyggelig med den medaljen, og noe jeg ikke hadde tenkt på i forkant, sier Helga Jentoft.

– Dine knappe 45 år ved sykehuset står det stor respekt av. Du har vært en foregangskvinne i mange sammenhenger, sa direktør Tor Ingebrigtsen.

Sykepleieren som ble «byggesjef»

Jentoft startet karrieren ved UNN som operasjonssykepleier på tidlig 1970-tall. Hun tok steget videre som avdelingssykepleier og oversykepleier, og tok etter hvert lederutdanning.

Da planleggingen av det nye sykehuset i Breivika skjøt fart på 80-tallet ble hun raskt koblet inn i arbeidet med sin kjennskap til sykehusdriften, som leder av brukersekretariatet.

– Jeg ble engasjert for å holde i trådene og kommunisere mellom direktøren og utbyggingsdirektøren, sier Jentoft.

Pasienthensyn

Og det er i en nøkkelrolle rundt planlegging av bygging, innhold og driften av UNN i Breivika at 71-åringen er mest kjent de siste 25 årene. Her har hun også hatt ansvaret for all kunsten, som hun også skal fortsette med på deltid.

Nå sist har hun vært involvert i byggingen av både Pingvinhotellet og den nye A-fløya som skal stå ferdig i 2018.

– Det finnes vel ikke en krok i Breivika som Helga ikke vet om, beskriver viseadministrerende direktør Marit Lind.

– Det har vært mye jobb og mange oppgaver knyttet til sykehuset i Breivika, både i forbindelse med etablering, interne flyttinger og ulike endringer. Da har det vært viktig å være bestemt, ha respekt for den daglige driften på huset, og ikke minst tenke tilrettelegging for en god pasientbehandling, forklarer Helga Jentoft.

– Fantastisk arbeidsplass

Innimellom har hun også bidratt i utbyggingsplanlegging av UiT, Norges arktiske universitet, samt sittet i styret for sykehusapoteket. Nå skal hun nøye seg med en deltidsstilling som leder for kunstkomiteen ved UNN, og ta seg litt ekstra tid på fritiden til blant annet turer i fjellet.

– UNN har vært en fantastisk arbeidsplass, der jeg er blitt verdsatt og har fått muligheten til utvikle min egen horisont. Dermed har jeg kunne hente ut det beste av meg selv, og bidra til en fin arbeidsplass.

På markeringen forrige uke ble hun også hyllet av egen familie og øvrige kolleger. Blant annet sang datteren Wenche Maria Jentoft flere sanger, som den offisielle UNN-sangen og «Gabriellas säng»

– Det var flott at hun fikk bidra med sin sang. Hun er kjempeflink, slutter Helga Jentoft.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.